Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Frukostseminarium: Men vad ska vi äta då?

Lokalproducerat och hållbart är begrepp som ofta hörs i sammanhang där livsmedelsproduktion och konsumtion diskuteras. Men vad innebär det att producera och konsumera livsmedel hållbart? Vilken betydelse har egentligen matens ursprung? Och vad ska vi äta, då?

Som en del i arbetet med Västerbottens livsmedelsstrategi “Mer mat från Västerbotten”, och i samband med SEE Hållbarhetsvecka arrangerar Region Västerbotten ett frukostseminarium med fokus hållbara livsmedel, tisdag den 18 september.

Caroline Blomquist, Umeå universitet, och Hilda Runsten, LRF, ger oss ett globalt och lokalt perspektiv kring innebörden av hållbar livsmedelsproduktion. Vi lär oss också mer kring hållbar livsmedelskonsumtion, och hur du som konsument eller inköpare kan göra smarta och medvetna val av livsmedel.

Tid: kl.08.00-10.00, tisdag den 18 september

Plats: P5, Väven, Umeå

Anmälan gör du här, senast den 11 september

Varmt välkommen!

Program

08.00 KRAV-märkt och lokalproducerad frukost

08.30 Introduktion och presentation av Mer mat från Västerbotten
Lena Friborg, miljöstrateg, Region Västerbotten

08.40 Hur kan vi försörja världens befolkning med mat på ett hållbart sätt?
Caroline Blomquist, Universitetsadjunkt vid Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet

09.10 Svenskt jordbruk och livsmedelsförsörjning – är det hållbart?
Hilda Runsten, Expert hållbar utveckling, LRF

09.40 Utrymme för frågor

10.00 Avslut

 

Inbjudan och program 

Har du några frågor? Kontakta Olivia Collin, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Läs mer om “Mer mat från Västerbotten” på Vasterbottensmat.info

Skriv ut

27 augusti, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer