Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Träffa barn- och ungdomsbokmakare från Västerbotten

Region Västerbotten bjuder in intresserade att träffa länets bokmakare och passar samtidigt på att släppa en ny folder med illustratörer, författare och kreatörer från länet.

Den 8 december bjuder projektet Det litterära Västerbotten och Länsbiblioteket i Västerbotten in bibliotekarier, pedagoger och andra intresserade att både träffa och lyssna till länets barn- och ungdomsbokmakare under ett festligt mingel på Väven i Umeå.

– Det är viktigt att lyfta litteraturen som konstform, inte minst när det kommer till litteratur för barn och ungdomar, säger Anders Karlsson, projektledare för Det litterära Västerbotten. Vi har ju en lång tradition i Västerbotten av berättande därför vill vi synliggöra bokmarkarnas konstnärskap och erbjuda en mötesplats för alla intresserade att lära sig mer om detta.

För att uppmärksamma verksamma barn- och ungdomsförfattare och illustratörer med koppling till länet har aktiva bokmakare samlats i en tryckt folder och på en webbsida. Den nytryckta foldern kommer att presenteras under minglet.

– Alla har inte samma förutsättningar när det kommer till att ta del av litteratur, därför måste vi ge plats åt fler konstformer att förmedla berättelser – ett exempel är bildspråket. I Västerbotten finns många begåvade kreatörer och författare som tillsammans möjliggör detta och jag hoppas att fler kommer lära känna vilka de är, säger Jenny Lindmark, bibliotekskonsulent på Länsbiblioteket.

Vad: Mingel för bok och litteraturintresserade
Var: Väven i Umeå, Upplev/Multisal
När: Den 8 december kl. 15.00-17.00

För mer information
Jenny Lindmark, jenny.lindmark@regionvasterbotten.se, 070-322 86 77
Anders Karlsson, 070-316 57 72

 

Bilden är illustrerad av Pia Alfredsson och tagen ur ”Plask i plurret” från 2007.

Skriv ut

7 december, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer