Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Barnens Littfest avslutar bokveckan i Umeå

Den årliga litteraturfestivalen “Littfest” har knoppat av sig i en miniversion för barn upp till 15 år. Söndag den 18 mars avslutas Littfest och bokveckan i Umeå med Barnens Littfest, i samarbete med bland annat Länsbiblioteket i Västerbotten.

– Vi på Länsbiblioteket i Västerbotten är glada över att kunna samarbeta med Umeå stadsbibliotek runt Barnens Littfest, ett evenemang som efterfrågats länge och som det är ett stort behov av. I vårt uppdrag att arbeta litteraturfrämjande är det mycket tillfredsställande att få lyfta fram våra starka författare för barn och ungdomar och låta dem ta en självklar och välförtjänt plats på en sådan här festival, och möta sin främsta målgrupp på ett nytt sätt – barnen, säger Carl Axel Gyllenram, bibliotekskonsulent vid Länsbiblioteket i Västerbottem.

I samband med Littfest och bokveckan i Umeå arrangeras en miniversion för barn och unga. Barnens Littfest äger rum söndag den 18 mars kl.10.30-16 på Väven, och blir en avslutning av Littfest och bokveckan i Umeå. Barnens Littfest riktar sig mot barn upp till 15 år, och arrangeras i samarbete med bland annat Länsbiblioteket i Västerbotten.

Dagen fylls med aktiviteter som skattjakt, serietecknarverkstad och sagostund. Länsbiblioteket i Västerbotten ansvarar för fem punkter under dagens program.

Hela programmet finns här.

För mer information:

Carl Axel Gyllenram, Bibliotekskonsulent med litteraturfrämjande inriktning

070-258 57 26, carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se

Skriv ut
16 mars, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer