Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Snöbollen för bästa bilderbok

Anna Höglund tilldelas priset Snöbollen för årets svenska bilderbok för  Om detta talar man endast med kaniner. Snöbollen är ett nationellt bilderbokspris som vill uppvärdera bilderboken som konstnärligt verk.

Anna Höglund tilldelas priset Snöbollen för årets svenska bilderbok för  Om detta talar man endast med kaniner. Snöbollen är ett nationellt bilderbokspris som vill uppvärdera bilderboken som konstnärligt verk. 2013 års mottagare Anna Höglund anses vara en av landets mest nyskapande illustratörer och har tidigare belönats med både svenska och utländska litteraturpris.

föfattaren

Enligt motiveringen för bokskaparen in läsaren i en ung människas osäkrade tillvaro. ” Det är ett storartat och modigt verk som visar på bilderbokens möjligheter att nå läsare i alla åldrar och som också i hela sin boklighet, formgivning, papper och tryck är en sann estetisk upplevelse”.

Bakom priset står Krumelur, föreningen för unga ord i norr, i samarbete med kulturhuvudstadsåret Umeå 2014, Astrid Lindgrens stiftelse Solkatten, Kulturföreningen Pilgatan, Bildmuseet Umeå universitet, Länsbiblioteken i Västerbotten och Västernorrland samt Littfest. Prissumman är på 50 000 kronor och delas ut i den 14 mars i samband med Littfest i Umeå.

Skriv ut
13 februari, 2014 | Jenny Lindmark

Kommentarer