Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Barnens Littfest Söndag 18 mars 2018 kl 10.30-16.00 i Väven

I år har den årliga litteraturfestivalen Littfest knoppat av sig i form av en miniversion för barn och unga. Barnens littfest i Väven riktar sig till barn upp till 15 år och blir en perfekt avslutning på Littfest och bokveckan i Umeå. Barnens Littfest arrangeras i samarbete med bland annat Länsbiblioteket i Västerbotten.

I år har den årliga litteraturfestivalen Littfest knoppat av sig i form av en miniversion för barn och unga. Barnens littfest i Väven riktar sig till barn upp till 15 år och blir en perfekt avslutning på Littfest och bokveckan i Umeå. Hela programmet finns här.

Länsbiblioteket i Västerbotten ansvarar för följande fem programpunkter:

Skafferipyssel och skattjakt. Ånej, pengarna är slut igen! Men vi går på skattjakt och hittar på nåt. Häng med! Pyssel och läsning med Elin Johansson och boken ”Veckan före barnbidraget”.

Ålder: Från 3 år

Plats: Mingla

Tid: 12.30

Elin Johansson är bilderboksförfattare från Tavelsjö. Jobbar som svensklärare på högstadiet och släppte kritikerrosade ”Veckan före barnbidraget” 2017 tillsammans med illustratören Ellen Ekman.

Skapa din egen granapa! Tänk om du hade en kompis som skulle rymmas i din ficka! Vad skulle det vara för en figur – en tofsludda, en sötskrapa eller kanske en granapa? Skapa i ord, bild eller olika material med Annalena Hedman, författare till böckerna om Granaporna.

Ålder: Från 6 år

Tid: 14.00

Lokal: Matverkstan

Annalena Hedman är barnboksförfattare med bas i Umeå. Hon har bland annat skrivit böckerna om Västerbottens kanske mest okända varelser: granaporna.

Bokverkstad. Här kan du skapa din egen bok! Under ledning av bilderbokskonstnären Pia Alfredsson.
Ålder: Från 6 år
Plats: Skapa, plan 4
Tid: 14.15
Pia Alfredsson är författare och illustratör. Genom sitt konstnärskap vill hon verka för barns uttrycksmöjligheter och inspirera dem i deras eget fria skapande.

Serietecknarverkstad Serietecknaren och författaren John Holmwall ger tips och hjälper dig komma igång att rita en egen kort serie.

Ålder: från 9 år

Plats: Matverkstan

Tid: 15.00

John Holmwall är författare, serietecknare och illustratör, och har bl.a. skrivit och ritat serieböckerna ”Trollskogen” och ”Vilse i Trollskogen”.

Sagostund Snäckan. Sagostund tillsammans med bilderbokskonstnären Pia Alfredsson, som skapat bilderboken ”Snäckan” i nära samarbete med författaren Katarina Genar.

Ålder: Från 3 år.

Plats: Sagorummet, plan 4

Tid: 15.15

 

För mer information:

Carl Axel Gyllenram

Bibliotekskonsulent med litteraturfrämjande inriktning

070-258 57 26, carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se

 

Skriv ut
6 mars, 2018 | Carl-Axel Gyllenram

Kommentarer