Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Bok & Bibliotek i Göteborg 2017

Möt litteratur och bibliotek från norr på bokmässan i Göteborg 2017!

Mellan den 29 september och 1 oktober medverkar Länsbiblioteket i Västerbotten i gemensam monter tillsammans med Norrbotten, Jämtland/Härjedalen och Västernorrland på Bok & Bibliotek i Göteborg. Det blir en norrskensmonter med ett fullspäckat program.

I montern kan du bland många aktiviteter träffa årets Birger Normanpristagare Mats Jonsson, prata krim i Norrland med Solveig Vidarsdotter, delta i norrskensmingel eller lyssna till erfarenheterna från ett Annorlunda förlag.

I norrskensmontern arrangeras följande programpunkter av Länsbiblioteket i Västerbotten:

Torsdag 29 september

11.00 Digitala Servicecenter
Projektet Digitala Servicecenter riktar sig till personer som be nner sig i ett digitalt utanförskap. Projektet syftar till allas rätt till information och möjlighet till delaktighet och påverkan. Medverkar gör Rebecca Eriksson, projektledare.

Fredag 30 september

11.00 Med famnen full av äventyr – om sagans betydelse för barn på sjukhus
Hör mer om ett projekt i Västerbotten som utforskar hur sagan och äventyret kan ge barn på sjukhus tillfällen till glädje, spänning och samtal. Medverkar gör Ann-Helen Littbrand, kultursamordnare och Eva Salqvist, syskonstödjare och författare.

Lördag 1 oktober

11.00 Enokändförfattares bekännelser
Utifrån sitt eget författarskap berättar Carl Axel Gyllenram om hur det kan gå till att bli författare i mogen ålder. Han arbetar just nu med en roman som utspelas längs den outbyggda och natursköna Vindelälven.

Söndag 2 oktober

12.00 Regnbågsbibliotekoch normkritik
Om att arbeta med hbtq-perspektiv på bibliotek. Christer Edeholt, initiativtagare till Sveriges första Regnbågshylla, presenterar exempel från Umeå och Västerbotten.

Hela programmet för dagarna i monter E03:40 hittar du här.

Väl mött i Göteborg!

Vid frågor, kontakta

Susanne Ljungström
Tf Länsbibliotekschef, Västerbotten
070-328 41 35, susanne.ljungstrom@regionvasterbotten.se

Skriv ut

1 september, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer