Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Suddigt landskap med fjällbäck och fjäll i bakgrunden. I förgrunden syns texten Projektstart: Digitala Servicecenter Västerbotten
Lyssna

Digital jämlikhet i Västerbotten

Den 4:e maj startar projektet Digitala Servicecenter Västerbotten med en spännande invigningsdag i Lycksele. Projektet riktar sig till personer i Västerbottens inland som befinner sig i ett digitalt utanförskap och målet är såklart att inkludera fler i det digitala samhället.

Tanken är att under projekttiden skapa digitala servicecenter i kommunerna Storuman, Lycksele och Åsele – i anknytning till kommunernas biblioteksverksamheter. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Storumans Kommun, Lycksele Kommun samt Åsele Kommun.

– Det här är en viktig fråga, inte minst för regioner likt vår med den demografi och den geografi vi har. Digitalisering kan effektivisera och underlätta – göra livet lättare helt enkelt – men då måste våra medborgare kunna och vilja använda tekniken också, säger Rebecca Eriksson, projektledare för projektet.

Invigningsdagen lovar att bli intressant och den har lockat aktörer från hela landet, och med på länk finns digitaliseringsminister Peter Eriksson.

– Det kommer under dagen att finnas möjlighet att lyssna till intressanta föreläsningar, knyta kontakter och samtala i grupper, säger Ann Wiklund.

Ann kommer att agera moderator och föreläsare under dagen. Hon har arbetat med en mängd olika digitala projekt, däribland Digidel, eService-verkstäder, Get online week och Digital Mediebuss.

Gunilla Lundberg är en annan profil på plats. Hon är verksamhetschef och grundare av It-guide. It-guide kombinerar på ett framgångsrikt sätt integration av unga, nyanlända och utbildning i internet och e-tjänster.

Utöver dessa kommer bland många andra Lars Eriksson, projektledare för digitala Västerbotten vid Region Västerbotten, Nora Büttner, projektledare betalbokbussen, Torsby bibliotek och Sebastian Gunnesson, initiativtagare till Digitala hjälpen, Kramfors bibliotek.

NÄR: 4 maj 2017, kl 08.30-15.30
VAD: Uppstartsdag för projektet Digitala Servicecenter
VAR: Hotell Lappland, Lycksele.

Mer information kontakta:Rebecca Eriksson, projektledare
rebecca.eriksson@regionvasterbotten.se
070-579 57 70
Skriv ut
2 maj, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer