Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

En vecka med digitala aktiviteter på bibliotek och studieförbund i Västerbotten

– Nu kan Västerbotten bli ännu mer digitalt delaktig, säger Pia Brinkfeldt, bibliotekskonsulent och projektledare för Digidel Västerbotten, Länsbiblioteket, Region Västerbotten.

– Nu kan Västerbotten bli ännu mer digitalt delaktig, säger Pia Brinkfeldt, bibliotekskonsulent och projektledare för Digidel Västerbotten, Länsbiblioteket, Region Västerbotten.
Projektet Digidel i Västerbotten arrangerar under en vecka över 20 utbildningstillfällen, föreläsningar och workshops runt om i länet. Arrangemangen ingår i Get Online Week, en kampanjvecka vars mål är att fler ska bli nyfikna på internet.
Get Online Week 2014 pågår den 24–30 mars i Västerbotten och hela Europa.

Programpunkter finns i Vännäs, Umeå, Vindeln, Lycksele, Skellefteå och Malå
Hela programmet finns här: http://regionvasterbotten.se/kultur/lansbiblioteket-vasterbotten/projekt/digidel-i-vasterbotten/get-online-week-2014/
Länsbiblioteket, Region Västerbotten driver, med stöd av Internetfonden, projektet Digidel i Västerbotten.

– Såväl bibliotek som studieförbund är otroligt viktiga arenor för att öka den digitala delaktigheten och få fler att våga och vilja använda internet. Get online week ger förutsättningar att satsa extra på något man redan gör till vardags i sina verksamheter, och som nu än mer tydligt hamnar i fokus i både ett nationellt och internationellt sammanhang, säger Pia Brinkfeldt.

Om Get Online Week
Get Online Week 2014 pågår den 24-30 mars i hela Europa och är en kampanj för att få fler att upptäcka nytta och nöje med nätet. Målet är att få fler européer att bli nyfikna och börja använda internet under veckan.
I Sverige drivs Get Online Week av Föreningen Sambruk via Digidelnätverket och stöds av regeringen, Folkbildningsförbundet och IT- och Telekomföretagen.

Mer information om Get Online Week
Get Online Week Europasajten – http://www.getonlineweek.eu/
Sambruk arrangör av Get Online Week 2014 via Digidelnätverket – http://sambruk.se/projektnatverk/digidel2014
Get Online Week Sverige på facebook – https://www.facebook.com/GetOnlineweek2014#

Om Digidelnätverket
Digidelnätverket är ett icke-hiearkiskt nätverk som verkar för ökad digital delaktighet i Sverige. Mellan 2011-2013 bedrev Digidelnätverket kampanjen Digidel 2013 – vars mål var att få ytterligare en halv miljon svenskar ut på nätet. Med gemensamma krafter lyckades Digidelnätverket nå det målet. Fortfarande står över en miljon svenskar utanför internet och nästan hälften av alla svenskar känner sig inte digitalt delaktiga. Därför fortsätter Digidelnätverket att kämpa för allas rätt till internet och digital kunskap! Under 2014 ansvarar Kungliga Biblioteket, Folkbildningsrådet, Sambruk och Folkbildningsförbundet för varsitt kvartal att driva Digidelnätverket. Mer info här -http://sambruk.se/projektnatverk/digidel2014

För mer information:
Pia Brinkfeldt, bibliotekskonsulent, projektledare för Digidel Västerbotten, Länsbiblioteket, Region Västerbotten,  070 516 57 45, pia.brinkfeldt@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

25 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer