Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Fint pris till ”kulturboss” och främjare av bibliotek och läsande

Carl Axel Gyllenram mottog den 26 november, Vindelns kommuns kulturstipendium på 5000 kronor.

Carl Axel Gyllenram mottog den 26 november, Vindelns kommuns kulturstipendium på 5000 kronor. Utdelningen skedde vid Vindelns sammanträde i kommunfullmäktige av Ewa-May Karlsson, kommunalråd i Vindeln och vice regionråd, Region Västerbotten.

Motiveringen lyder: Carl Axel har gjort så mycket för kulturen i Vindelns kommun, långt mer än vad som ligger i hans arbetsuppgift som ”Kulturboss” i kommunen.

– Att tilldelas Vindelns kommuns kulturstipendium betyder mycket för mig. Jag började arbeta som bibliotekarie på Vindelns folkbibliotek i augusti 1989 och redan i mars 1990 fick jag gå in som tillförordnad biblioteks- och kulturchef, en tjänst som jag haft sedan dess, om än titel har varierat, berättar Carl-Axel Gyllenram.

Carl Axel Gyllenram arbetar just nu som vikarierande bibliotekskonsulent vid Länsbiblioteket, Region Västerbotten, med fokus mot litteraturen.

– Vi är jätteglada att Carl Axel Gyllenram nu arbetar på Länsbiblioteket. Hans arbete är en kulturgärning för hela länet och har även betydelse i nationella sammanhang, säger Susanne Ljungström, chef Länsbiblioteket, Region Västerbotten.

Carl Axel Gyllenram fick för några år sedan Lions kulturstipendium, också det i Vindeln. Han har även tagit emot utmärkelser som kommit biblioteket till del, som Årets bibliotek 1993 tillsammans med Bjurholm och Vännäs, och de utmärkelser som bibliotekssamarbetet i Umeåregionen fått av EU och FN – se www.minabibliotek.se

Skriv ut
29 november, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer