Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

härlitt 2.0

Ett litterärt after work med författarbesök och nylansering av appen härlitt inleder veckan den 9 oktober. Länsbiblioteket i Västerbotten, ABF Västerbotten och Umeå kommun bjuder in till en kväll på Väven med inspiration och litterära samtal.

– Sedan den första lanseringen i mars har innehållet i härlitt vuxit löpande med fler författarskap och fler platser. Men nu har vi utvecklat så pass mycket ny funktionalitet att vi vill fira med ett nysläpp, säger Pia Brinkfeldt, Länsbiblioteket i Västerbotten.

Måndag den 9 oktober bjuder Länsbiblioteket i Västerbotten, ABF Västerbotten och Umeå kommun in till ett litterärt after work i öppna foajén/Fika! på Väven. Under kvällen lanserar Länsbiblioteket version 2.0 av appen härlitt, och på plats finns fyra författare med regional koppling som berättar om sina författarskap. Författarna Åke Lundgren, Pernilla Berglund, Anna Holmström Degerman och Mikael Berglund kommer bland annat att tala kring vilken betydelse Västerbotten har som inspirationskälla och av vad skaparprocessen får näring. Efter presentationen finns möjlighet för besökarna att mingla och samtala med författarna för vidare fördjupning.

Nya funktioner i härlitt 2.0

Nyheterna för appens version 2 är framförallt kopplade till sociala funktioner och element av gamification. Det blir möjligt att skapa sin egen sida som nås via inloggning, där det är möjligt att spara de litterära platser du önskar besöka och visa de platser du besökt. Besökta platser och upplåsta spår kommer kunna ge poäng som samlas på den egna sidan i appen. Platser kommer också att kunna delas på Facebook.

härlitt lanserades i mars 2017 under Umeå internationella litteraturfestival, Littfest. Appen tillgängliggör länets rika litteratur på ett nytt sätt genom att författares och skribenters verk visas och kopplas till geografiska platser i Västerbotten.

Västerbotten är ett län med en väl förankrad och framstående litterär tradition med stora författare som alla har starka band till sin hembygd. Genom härlitt presenteras författarskapen och platserna på nya och levande sätt och i formatet ryms unga, gamla, nya, kända och okända författare och skribenter.

Appen härlitt finns att ladda ner kostnadsfritt på App Store och Google play.​

Tid: Måndag 9 oktober kl.17.30

Plats: Öppna foajén, Fika! Väven, plan 1

Fri entré!

För mer information

Pia Brinkfeldt, Bibliotekskonsulent, Länsbiblioteket i Västerbotten

070-516 57 45, pia.brinkfeldt@regionvasterbotten.se

Skriv ut

5 oktober, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer