Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
En vit ruta med texten "Litteratur och bibliotek i norr" över en bild av norrsken.
Lyssna

Länsbibliotek i samarbete under bokmässan

Vid årets Bok & bibliotek i Göteborg medverkar Länsbiblioteket i Västerbotten med ett fullspäckat program i en Norrskensmonter tillsammans med länen Västernorrland och Norrbotten samt Region Jämtland Härjedalen.

– Vi har länge velat få till stånd ett samarbete mellan våra fyra nordligaste län, säger länsbibliotekschef Carl Axel Gyllenram. Och att det nu äntligen blir av är extra roligt med tanke på att vi i framtiden kan komma att utgöra en enda region tillsammans.

Under Bokmässans fyra dagar 22–25 september kommer inte mindre än 17 programpunkter att presenteras i Norrskensmontern, och på torsdagen klockan 18:00 arrangeras ett trevligt mingel där bland annat skådespelaren Gunnar Eklund läser och iscensätter en text av Torgny Lindgren.

– Vi har fått ihop ett riktigt bra program med många intressanta föreläsare. Till exempel kommer Nobelbibliotekets Kristian Fredén att samtala med Annika Edlund från Grubbebiblioteket i Umeå, årets mottagare av Svenska Akademiens bibliotekariepris, fortsätter Carl Axel Gyllenram.

Läs hela programmet här.

För mer information:
Carl Axel Gyllenram, länsbibliotekschef, 070-258 57 26
Anders Karlsson, projektledare, 070-316 57 72

Skriv ut

20 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer