Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nordmalings bibliotek bra på digital delaktighet

Det är i publikationen "Biblioteken och den digitala delaktigheten" från Svensk biblioteksförening som Nordmalings bibliotek lyfts fram som ett gott exempel för hur folkbibliotek arbetar för att öka den digitala delaktigheten i Sverige.

Det är i publikationen ”Biblioteken och den digitala delaktigheten” från Svensk Biblioteksförening som Nordmalings bibliotek lyfts fram som ett gott exempel för hur folkbibliotek arbetar för att öka den digitala delaktigheten i Sverige. 

I förordet skriver Niclas Lindberg, Generalsekreterare för Svensk Biblioteksförening, angående arbetet med att öka den digitala delaktigheten att:

Folkbiblioteken är med sin digitala kunskap, spridning över landet och breda kontaktyta mot befolkningen nyckelspelare i arbetet. Även om Sverige internationellt sett ligger bra till när det gäller användningen av internet, står fortfarande grupper vi sidan om. Här kan biblioteket göra skillnad!

På biblioteket i Nordmaling har man satsat på kurser och utbildningar i dator- och internetanvändning, såväl kring myndigheters digitala tjänster som kring sociala medier. Bibliotekschef Annika Eriksson menar att biblioteket har en självklar roll i den digitala utvecklingen.

Läs mer i Biblioteken och den digitala delaktigheten

Läs mer om hur Länsbiblioteket i Västerbotten arbetar med digital delaktighet i projektet Digidel i Västerbotten

Skriv ut

31 maj, 2013 |
Pia Brinkfeldt
Pia Brinkfeldt

Kommentarer