Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbottniskt läsprojekt för femåringar gästar världens största barnboksmässa

Bok- och berättarprojektet Give me five ger barn och deras vuxna möjligheten att utvecklas genom kulturpedagogiskt arbete.

Barnboksmässan i Bologna firar 50 år 25–28 mars och Sverige är hedersgäst. Det innebär att svenska illustratörer och författare är inbjudna, men också bibliotek och läsprojekt.

Statens kulturråd har bjudit in Give me five – ett bok- och berättarprojekt med femåringar i fokus som drivs av Länsbiblioteket tillsammans med alla kommunbibliotek i Västerbotten. Den 27 mars presenteras projektet på Salaborsa-biblioteket.

– Det känns jättekul att få möjlighet att visa upp vårt projekt och nätverka med bibliotek och barnbokskreatörer från hela världen, säger Gunilla Brinck, bibliotekskonsulent på Länsbiblioteket, Region Västerbotten.

Give me five bygger på tanken om ett intensivt kulturpedagogiskt arbete där bibliotekarie- och förskolekompetens möts.

– Syftet med Give me five är att femåringar och deras vuxna ska få uppleva spännande, farliga och roliga bilderböcker tillsammans, jobba med böckerna på olika sätt och med olika kreativa uttrycksformer. Vi har märkt att när barnen jobbar med EN bok, läser den om och om igen och bearbetar den med olika konstnärliga medel, fördjupas nyfikenheten, erfarenheten och frågorna. Barnen är oerhört kompetenta om vi bara vågar lyssna på dem, säger Gunilla Brinck.

På http://gemigfem.wordpress.com/ kan du läsa mer om Give me five. För mer information om barnboksmässan i Bologna, klicka här.

 

För mer information:

Gunilla Brinck, bibliotekskonsulent, Länsbiblioteket Region Västerbotten

 

Skriv ut
26 mars, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer