Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Bibliotekarie

Nu söker Region Västerbotten:

Bibliotekarie
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med tillsättning tidigast 26 mars 2017.
Placeringsort: Skellefteå

Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie hos oss på Skellefteå sjukhusbibliotek får du möjlighet att arbeta med alla delar i vår verksamhet. Det innebär att du dels får arbetsuppgifter inom den medicinska delen på biblioteket, vilket t ex kan innebära marknadsföring av det medicinska bibliotekets fysiska och digitala resurser och tjänster, informera och utbilda bibliotekets användare och bygga nätverk inom den landstingsdrivna vården för att utveckla verksamheten. Då även allmän biblioteksverksamhet och Kultur i vården bedrivs hos oss kommer du under din yttre tjänst också att möta och vägleda biblioteksbesökare intresserade av exempelvis skönlitteratur, musik och film, och få arbeta med och samarbeta kring Kultur i vården aktiviteter och arrangemang. Arbetet bedrivs självständigt men i samarbete och samråd med din kollega, och i samverkan med övrig verksamhet på biblioteket och de övriga sjukhusbiblioteken i länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har kunskap och intresse av att arbeta med digitala verktyg och lösningar. Erfarenhet av arbete inom medicinsk biblioteksverksamhet är önskvärt, liksom erfarenhet av programverksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är flexibel, lösningsorienterad, har god kommunikativ förmåga och har intresse för pedagogisk verksamhet. Du är lyhörd och har god förmåga att bemöta människor.

Övrigt:

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Länsbiblioteket, enheten Kultur, Region Västerbotten. Verksamheten leds av länsbibliotekschefen.

Fackliga kontaktpersoner

Jenny Lindmark, DIK tel. 070-322 86 77 och Peter Lundström, Vision tel. 070-667 74 41

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se/skelleftea

Carl-Axel Gyllenram, sjukhusbibliotekschef, tel 070 – 258 57 26, Maria Lundström, sjukhusbibliotekarie, tel. 0910-77 17 75, Ingela Gotthardsson, regionkulturchef 070-788 05 24

Ansökan skickas till

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 8 mars 2017 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

8 februari, 2017 | Sonja Forsberg

Kommentarer