Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Bibliotekarie

Nu söker Region Västerbotten:

Bibliotekarie

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med tillsättning snarast eller efter överenskommelse

 Placeringsort: Lycksele

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. I Västerbottens län finns tre sjukhusbibliotek, Lycksele, Skellefteå och Umeå sjukhusbibliotek. Vid Lycksele sjukhusbibliotek bedrivs allmän och medicinsk biblioteksverksamhet samt kulturverksamhet (kultur i vården).
Nu söker Region Västerbotten:

Bibliotekarie

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med tillsättning snarast eller efter överenskommelse

 Placeringsort: Lycksele

 Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie på Lycksele  sjukhusbibliotek ansvarar du för verksamheten inom såväl det allmänna sjukhusbiblioteket som det medicinska. Det innebär att du för den medicinska delen arbetar med  kunskapsstöd för personal, forskare och studenter, marknadsför det medicinska bibliotekets fysiska och digitala resurser och tjänster, informerar och utbildar bibliotekets användare samt samverkar inom landstingsvården för att utveckla verksamheten.
I den allmänna biblioteksverksamheten kommer du att i yttre tjänst möta och vägleda biblioteksbesökare, främst patienter, anhöriga och landstingspersonal. Arbetet med arrangemang och aktiviteter  inom ramen för “Kultur i vården” planeras och genomförs lokalt i Lycksele men även i samarbete med kollegor på sjukhusen i Umeå och Skellefteå..
Arbetet bedrivs självständigt på plats i Lycksele  och i samverkan med de två andra sjukhusbiblioteken i länet, Skellefteå och Umeå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du har kunskap om och intresse av att arbeta med digitala verktyg och lösningar. Erfarenhet av arbete inom medicinsk biblioteksverksamhet är önskvärt, liksom erfarenhet av programverksamhet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kunskapsstöd och systematisk informationssökning inom det medicinska området samt erfarenhet av utbildning och kompetensutveckling av personal inom hälso- och sjukvård. För detta mycket självständiga arbete söker vi en person som har ett öppet förhållningssätt och gärna söker samverkan med olika aktörer samt har god kommunikativ förmåga.

Övrigt:

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Länsbiblioteket, enheten Kultur, Region Västerbotten. Verksamheten leds av länsbibliotekschefen.

Fackliga kontaktpersoner

Bella Lawson, Vision, tel 070-676 72 73

Barbro Granberg, Saco, tel 070-258 57 01

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se/lycksele

Charlotte Berglund, länsbibliotekschef, tel 070 – 238 57 57

Ansökan skickas till

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 2018-05-08 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Skriv ut

10 april, 2018 | Sonja Forsberg