Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Biblioteksutvecklare

Nu söker Region Västerbotten:
Biblioteksutvecklare
Tjänsten är en allmän visstidsanställning, heltid, till och med 2020-12-31, under förutsättning att statligt beslut fattas. Tillträde snarast.

Placeringsort: Umeå

Nu söker Region Västerbotten:

Biblioteksutvecklare

Tjänsten är en allmän visstidsanställning, heltid, till och med 2020-12-31, under förutsättning att statligt beslut fattas. Tillträde snarast.

Placeringsort: Umeå

 Arbetsuppgifter

På Länsbiblioteket i Västerbotten arbetar vi med strategisk biblioteksutveckling. Den regionala biblioteksverksamheten består av fem personer som tillsammans arbetar både enskilt och områdes- och uppdragsspecifikt. Tillsammans med övriga biblioteksutvecklare samverkar du med folkbiblioteken i Västerbottens län. Tjänsten har tillkommit i och med den statliga satsningen “Stärkta bibliotek i hela landet” och har tillgänglighet som särskild inriktning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett regionalt förhållningssätt och erfarenhet av uppdrag i en politiskt styrd organisation. Du har examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning. Du har också god kunskap om och förståelse för bibliotekets roll som samhällsaktör.

Vi tänker oss dig som en problematiserande men lösningsfokuserad person med upparbetade nätverk. Du är strategisk och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är bra på att omvärldsbevaka och bidrar aktivt till ett kollegialt lärande.

Tjänsten förutsätter resor i länet och landet.

Övrigt

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Länsbiblioteket i Västerbotten, enheten Kultur, Region Västerbotten. Verksamheten leds av regionbibliotekschefen.

Fackliga kontaktpersoner

Bella Lawson, Vision, tel 070-676 72 73

Barbro Granberg, Saco, tel 070-258 57 01

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se

Charlotte Berglund, Regionbibliotekschef, tel 070 – 238 57 57

Ansökan skickas till

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 2018-06-05 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

9 maj, 2018 | Sonja Forsberg

Kommentarer