Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kommunikatör med inriktning extern och intern information

Region Västerbotten söker:
Kommunikatör med inriktning extern och intern information.
Under förutsättning av fattade beslut är tjänsten en tillsvidareanställning, heltid, vid enheten för Kommunikation och externa relationer. Placeringsort Umeå. Tillträdesdag så snart som möjligt.

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Region Västerbotten söker:

Kommunikatör med inriktning extern och intern information.

Under förutsättning av fattade beslut är tjänsten en tillsvidareanställning, heltid, vid enheten för Kommunikation och externa relationer. Placeringsort Umeå. Tillträdesdag så snart som möjligt.

Arbetsuppgifter

Vi vill få fler att upptäcka vår fantastiska del av Sverige och visa på Västerbottens styrkor exempelvis inom näringsliv, export, turism, investeringar, kultur och innovationer. Arbetet som kommunikatör innebär att jobba med informations- press- och marknadsföringsaktiviteter i alla led och i bästa tänkbara kanaler.

Vi söker nu dig som särskilt brinner för kommunikation genom press, intern- och extern kommunikation och arrangemang. Fler arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet förekommer som kommunikationsplanering, film, kommunikationsstrategi etc. Du kommer att ingå i ett team av kreativa medarbetare som alla jobbar för att utveckla Västerbotten och norra Sverige.

Kvalifikationer

Du har utbildning inom media och kommunikation eller motsvarande erfarenheter. Du skall ha ett etablerat nätverk. Vi förutsätter att du har ett samhällsintresse. Du ska ha erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att kunna skriva debattartiklar och insändare, erfarenhet från strategiskt kommunikationsarbete inklusive större arrangemang som Almedalsveckan och ska egen erfarenhet av arbet med interkommunikation. Du ska ha erfarenhet av arbete med omvärldsbevakning och erfarenhet av projektledning med ekonomisk kompetens och projektmetodik.

Pressansvar, internationell erfarenhet, erfarenhet från kommunikationsarbete med innovationer, exportfrämjande, turism, projekt, arbete med sociala medier, erfarenhet av att arbeta med foto och film och erfarenhet av verksamhet på en regional nivå är meriterande.

Som person är du flexibel, positiv, lösningsorienterad och kreativ. Du har förmåga till strategiskt tänkande och är drivande. Du bör ha en väl utvecklad stilistisk och kommunikativ förmåga också på engelska, är utåtriktad och kan lätt skapa relationer. Du vet vikten av att leverera resultat i tid. Arbetet innebär resor. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Facklig kontaktperson Bella Lawson, Vision, 070- 676 72 73 och Liv Öberg, Jusek, 070-351 65 77.

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av Thomas Hartman, chef enheten för Kommunikation och externa relationer, 070 – 666 49 95

Ansökan

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 4 juni 2017 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut
15 maj, 2017 | Sonja Forsberg

Kommentarer