Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Länsbibliotekschef i Västerbotten

Nu söker Region Västerbotten:
Länsbibliotekschef i Västerbotten
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placering vid Länsbiblioteket i Västerbotten.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Umeå, med länet som verksamhetsfält

Nu söker Region Västerbotten:

Länsbibliotekschef i Västerbotten

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placering vid Länsbiblioteket i Västerbotten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Umeå, med länet som verksamhetsfält

Arbetsuppgifter

Som länsbibliotekschef har du ansvar för regional biblioteksverksamhet och läs- och litteraturfrämjande verksamhet i Västerbottens län. Du har också ansvar för att leda och utveckla verksamheterna vid sjukhusbiblioteken i länet. I Lycksele och Skellefteå ingår medicinsk biblioteksverksamhet.

Regional biblioteksverksamhet har enligt bibliotekslagen i uppdrag att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet när det gäller folkbibliotek som är verksamma i länet.

I ditt regionala utvecklingsuppdrag driver du biblioteksfrågor på ett strategiskt sätt tillsammans med medarbetare och folkbibliotekschefer i Västerbotten.

Du kopplar samman biblioteksfrågor med andra strategiska utvecklingsområden inom samhällslivet, såsom kultur- och utbildningspolitiska frågor.

Du ansvarar för att nå uppsatta mål i den regionala biblioteksplanen och medverkar till att nå målen i den regionala kulturplanen.

I rollen som länsbibliotekschef företräder du verksamheten och samverkar på regional, nationell och internationell nivå.

Verksamheten inryms inom enheten för regional kultur och regionkulturchefen är din närmaste chef. Du har budget- och personalansvar för tiotalet medarbetare.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant akademisk examen, ett regionalt perspektiv samt erfarenhet av arbete som chef med personal- och budgetansvar. Vi tror att du har god kännedom om hur arbete i en politiskt styrd organisation går till.

Meriterande kan vara att du har kunskap om svenskt biblioteksväsende, strategiskt förbättringsarbete och målstyrning.

Som person tycker du om att leda. Du är drivande, tydlig och kommunikativ. Du är lätt att samarbeta med och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Övrigt

Tjänsten förutsätter resor i länet och landet.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se/lansbiblioteket

Kontakt

Ingela Gotthardsson, regionkulturchef 070-788 05 24

Fackliga kontaktpersoner

DIK, Jenny Lindmark 070-322 86 77 och Vision, Peter Lundström 070-667 74 41

Sista ansökningsdag

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda 14 maj 2017 via post: Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post: regionforbundet@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

18 april, 2017 | Sonja Forsberg

Kommentarer