Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Medicinsk Bibliotekarie

Nu söker Region Västerbotten:
Medicinsk bibliotekarie
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med tillsättning snarast eller efter överenskommelse
Placeringsort: Skellefteå lasarett, sjukhusbiblioteket

Arbetsuppgifter

Som medicinsk bibliotekarie på Skellefteå  sjukhusbibliotek ansvarar du för den medicinska delen av verksamheten.  Du arbetar med kunskapsstöd för personal, forskare och studenter, marknadsför det medicinska bibliotekets fysiska och digitala resurser och tjänster samt samverkar inom landstingsvården för att utveckla verksamheten. I tjänsten ingår att samarbeta med den medicinska biblioteksverksamheten vid sjukhuset i Lycksele och att i samverkan även genomföra utbildningar i databassökningar för personal på de sjukstugor som finns inom Södra Lapplands sjukvårdsdistrikt.
Sjukhusbiblioteket i Skellefteå bedriver också allmän biblioteksverksamhet och kultur i vården.
I tjänsten som medicinsk bibliotekarie ingår även att tillsammans med allmän sjukhusbibliotekarie arbeta med den allmänna biblioteksverksamheten, ha yttre tjänst, möta och vägleda biblioteksbesökare, främst patienter, anhöriga och landstingspersonal. Arbetet bedrivs självständigt på plats i Skellefteå och i samverkan med de två andra sjukhusbiblioteken i länet, Lycksele och Umeå. Som medicinsk bibliotekarie samverkar du även med Medicinska biblioteket i Umeå och med landstingets FoU-stab.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du har kunskap om och intresse av att arbeta med digitala verktyg och lösningar. Erfarenhet av arbete inom medicinsk biblioteksverksamhet är önskvärt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kunskapsstöd och systematisk informationssökning inom det medicinska området samt erfarenhet av utbildning och kompetensutveckling av personal inom hälso- och sjukvård. För detta mycket självständiga arbete söker vi en person som har ett öppet förhållningssätt och gärna söker samverkan med olika aktörer samt har god kommunikativ förmåga.

Övrigt:

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Länsbiblioteket, enheten Kultur, Region Västerbotten. Verksamheten leds av länsbibliotekschefen.

Fackliga kontaktpersoner

Bella Lawson, Vision, tel 070-676 72 73

Barbro Granberg, Saco, tel 070-258 57 01

 Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se/lycksele

Charlotte Berglund, länsbibliotekschef, tel 070 – 238 57 57

Ansökan skickas till

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 2018-08-19 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut
28 juni, 2018 | Sonja Forsberg

Kommentarer