Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Projektsamordnare för mellankommunal samverkan inom samhällsbyggnadsområdet

Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med den 31 december 2019, med tillträde den 1 december 2017 eller efter överenskommelse. Tjänsten kan komma att övergå till tillsvidareanställning. Placeringsorten är Umeå. Arbetsuppgifter Du kommer att samordna arbetet med mellankommunal samverkan inom samhällsbyggnadssektorn, med Region Västerbotten som plattform. Störst fokus kommer att ligga på samverkan mellan […]

Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med den 31 december 2019, med tillträde den 1 december 2017 eller efter överenskommelse. Tjänsten kan komma att övergå till tillsvidareanställning.

Placeringsorten är Umeå.

Arbetsuppgifter

Du kommer att samordna arbetet med mellankommunal samverkan inom samhällsbyggnadssektorn, med Region Västerbotten som plattform. Störst fokus kommer att ligga på samverkan mellan kommunerna när det gäller miljöbalkens område och plan- och byggområdet. Du kommer också att jobba med frågor som rör renhållning, vatten- och avloppförsörjning och räddningstjänst. Arbetet innebär huvudsakligen att hålla samman arbetsgrupper, att arbeta med utredningar och rapporter, anordna kompetensutveckling i  form av utbildningar och seminarier. Kommunikation är en viktig del i arbetet och du kommer att arbeta bland annat med webbaserad information.

Kvalifikationer

Det är viktigt att du har erfarenhet av att självständigt hålla samman arbetsgrupper och leda ett gemensamt arbete framåt.  Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av webbaserad kommunikation är meriterande.

Du bör ha erfarenhet av arbete i en politisk organisation, helst inom miljöbalken och plan- och bygglagen eller inom renhållning och VA-verksamhet.  Högskoleutbildning inom området meriterande.

Du är en positiv och tillmötesgående person med hög social kompetens. Du förmår att entusiasmera olika slags människor och att attrahera andra att medverka i samarbetet. Du har förmåga att snabbt överblicka komplexa sammanhang och att sätta dig in i nya områden.  Du arbetar strukturerat och målinriktat. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetet innebär resor huvudsakligen inom länet. Resor med övernattning och arbete kan komma att ske på obekväm arbetstid

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av miljö- och energistrateg, Lena Friborg, telefon 070-316 37 22 och e-post lena.friborg@regionvasterbotten.se.

Fackliga kontaktpersoner

Bella Lawson, Vision, 070-676 72 73, bella.lawson@regionvasterbotten.se

Barbro Granberg, SACO, 070-258 57 01, barbro.granberg@regionvasterbotten.se

Ansökan skickas till

Ansökan ska vara Region Västerbotten tillhanda senast den 4 oktober 2017 via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

14 september, 2017 | Sonja Forsberg

Kommentarer