Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Samordnare för projektet SIKT

Nu söker Region Västerbotten: Samordnare för projektet SIKT Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med den 31 mars 2021,  tillträde så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att övergå till tillsvidareanställning. Placeringsorten är Skellefteå. Arbetsuppgifter För att stärka och tillvarata kompetensen bland nyanlända och utrikesfödda bedriver Region Västerbotten tillsammans med Arbetsförmedlingen och fem inlandskommuner […]

Nu söker Region Västerbotten:

Samordnare för projektet SIKT

Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med den 31 mars 2021,  tillträde så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att övergå till tillsvidareanställning.

Placeringsorten är Skellefteå.

Arbetsuppgifter

För att stärka och tillvarata kompetensen bland nyanlända och utrikesfödda bedriver Region Västerbotten tillsammans med Arbetsförmedlingen och fem inlandskommuner projektet SIKT. Nu söker vi en samordnare till projektet som ska säkerställa dess genomförande och verka för en stärkt kompetens- och arbetskraftsförsörjning i Västerbotten. SIKT är ett nationellt ESF-projekt som kombinerar operativt arbete med ett regionalt/nationellt strategiskt perspektiv. Till projektets operativa del knyts även en projektmedarbetare i respektive kommun samt en lokalt placerad projektkoordinator.

Arbetet innebär att tillsammans med ansvariga på Region Västerbotten ansvara för projektets genomförande utifrån satta mål, med tonvikt på strategiska frågor på regional/nationell/transnationell nivå. I tjänsten ingår kommunikation och dialog med medverkande kommuner, Arbetsförmedlingen samt övriga intressenter.

Ytterligare arbetsuppgifter vid enheten för Näringsliv och Samhällsbyggnad kan tillkomma.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning
  • God kunskap om integrations- och arbetsmarknadsområdet
  • Kunskap om metodutveckling, erfarenhet från näringslivet, av myndighetsarbete samt projektledning av EU-projekt finansierade av Socialfonden
  • Bred kunskap om regionalt utvecklingsarbete
  • God kunskap om arbetsmarknadsbehoven i Norra Sverige
  • Kunskap om DUA är meriterande
  • Kunskap inom processledning är meriterande
  • Erfarenhet av jämställdhetsarbete är meriterande
  • Stor vikt läggs vid kommunikativ förmåga

 Övrigt

Arbetet innebär resor huvudsakligen inom länet. Resor med övernattning och arbete kan komma att ske på obekväm arbetstid.

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av projektledare, Joel Hedlund, telefon 070-697 68 46 och e-post joel.hedlund@regionvasterbotten.se.

Fackliga kontaktpersoner

Bella Lawson, Vision, 070-676 72 73, bella.lawson@regionvasterbotten.se

Liv Öberg, SACO, 070-351 65 77, liv.oberg@regionvasterbotten.se

Ansökan skickas till

Ansökan ska vara Region Västerbotten tillhanda senast den 30 mars 2018 via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

13 mars, 2018 | Sonja Forsberg