Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Samordnare för Smart Specialisering

Nu söker Region Västerbotten: Samordnare för Smart Specialisering Anställningen är en allmän visstidsanställning, heltid, tillträde snarast och till och med den 31 mars 2019. Möjlighet för förlängning finns. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för Näringsliv och samhällsbyggnad. Placeringsorten är Umeå. Arbetsuppgifter Internationellt samarbete, kommunikation och ökad omvärldsorientering är framgångsfaktorer för Region Västerbottens uppdrag för […]

Nu söker Region Västerbotten:

Samordnare för Smart Specialisering

Anställningen är en allmän visstidsanställning, heltid, tillträde snarast och till och med den 31 mars 2019. Möjlighet för förlängning finns. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för Näringsliv och samhällsbyggnad.

Placeringsorten är Umeå.

Arbetsuppgifter
Internationellt samarbete, kommunikation och ökad omvärldsorientering är framgångsfaktorer för Region Västerbottens uppdrag för tillväxt och regional utveckling.
Arbetsuppgifterna avser i första hand att vara aktiv och engagerad i de olika internationella nätverk och samarbeten som Region Västerbotten är med i med avseende på smart specialisering, men också att stödja våra medlemmar, förtroendevalda, kollegor och samarbetspartners att ta tillvara internationaliseringens och den smarta specialiseringens möjligheter.
Arbetet innebär även insatser för strategisk kommunikation och påverkan samt att vara delaktig i att utveckla och tillhandahålla forum, mötesplatser och samverkansplattformar som profilerar och stärker Region Västerbotten i rollen som regionalt utvecklingsansvarig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenheter. Du bör både ha dokumenterad flerårig erfarenhet av internationellt samarbete och av att ge stöd till förtroendevalda som verkar i internationella fora/sammanhang. I ditt arbete har du att hantera kvalificerade kontakter och det ställer krav på kunskap om hur samhället styrs, mycket god samarbetsförmåga och gott företrädarskap.
De komplexa frågeställningar som förekommer i arbetet kräver en hög grad av diplomati, kreativitet och analytisk förmåga varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten efterfrågas goda språkkunskaper i engelska, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, samt möjlighet att resa tjänsten. Du bör dessutom ha goda kunskaper om europeiskt samarbete, dess institutioner och relevanta beslutsvägar. B-körkort är ett krav.
Fackliga kontaktpersoner
Bella Lawson, Vision, 070-676 72 73, bella.lawson@regionvasterbotten.se
Barbro Granberg, SACO, 070-258 57 01, barbro.granberg@regionvasterbotten.se

Information och frågor
För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se. Eventuella frågor besvaras av Stina Karlgren, projektsamordnare 070-348  22 45, vid enheten Näringsliv och samhällsbyggnad.
Ansökan skickas till
Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 29 oktober 2017 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

5 oktober, 2017 | Sonja Forsberg

Kommentarer