Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Strateg för Externa relationer

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för Kommunikation och Externa relationer.
Placeringsort: Umeå (eller vid något av våra kontor i Skellefteå eller Stockholm)

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. Region Västerbotten har också en påverkande roll i utformningen av europeiska och nationella prioriteringar. Genom ett politiskt deltagande i nätverk och plattformar skapas förutsättningar för inflytande i de beslutsprocesser som påverkar regionens förutsättningar till hållbar tillväxt och utveckling. Enheten för Kommunikation och Externa relationer arbetar för att stärka samarbeten, närvaro och påverkan på den regionala, nationella och internationella arenan.

Arbetsuppgifter

Internationellt samarbete, kommunikation och ökad omvärldsorientering är framgångsfaktorer för Region Västerbottens uppdrag för tillväxt och regional utveckling.

Arbetsuppgifterna som strateg avser i första hand att vara aktiv och engagerad i de olika internationella nätverk och samarbeten som Region Västerbotten är med i, men också att stödja våra medlemmar, förtroendevalda, kollegor och samarbetspartners att ta tillvara internationaliseringens möjligheter.

Arbetet innebär även insatser för strategisk kommunikation och påverkan samt att vara delaktig i att utveckla och tillhandahålla forum, värdskap, mötesplatser och samverkansplattformar som profilerar och stärker Västerbottens varumärke.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenheter. Du bör både ha dokumenterad flerårig erfarenhet av internationellt samarbete och av att ge stöd till förtroendevalda som verkar i internationella fora/sammanhang. I ditt arbete som strateg har du att hantera kvalificerade kontakter med våra medlemmar, myndigheter och institutioner. Det ställer krav på kunskap om hur samhället styrs, mycket god samarbetsförmåga och gott företrädarskap.

De komplexa frågeställningar som förekommer i arbetet kräver en hög grad av diplomati, kreativitet och analytisk förmåga varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten efterfrågas goda språkkunskaper i engelska, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, samt möjlighet att resa tjänsten. Erfarenheter av mediahantering, sociala medier och uppdragsskrivande är meriterande. Du bör dessutom ha goda kunskaper om europeiskt samarbete, dess institutioner och relevanta beslutsvägar. B-körkort är ett krav.

Fackliga kontaktpersoner

Barbro Granberg, SACO, 070-258 57 01 och Bella Lawson, Vision, 070-676 72 73

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av Thomas Hartman, chef enheten Kommunikation och externa relationer, tfn 070-666 49 95.

Ansökan skickas till

Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 8 juli 2018 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionforbundet@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Skriv ut

25 maj, 2018 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer