Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Över ett hundra pedagoger står samlade och tittar upp mot en kamera.
Lyssna

Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering

Torsdagen den andra november är det dags för IT i förskolan 3.0 – en inspirationskonferens kring förskolans digitalisering. Arrangemanget hålls på Tegs centralskola i Umeå och det kommer bjudas på föreläsningar, prova-på-workshops och inte minst möjlighet att lära av varandra. Bakom satsningen står Region Västerbotten tillsammans med Umeå kommun.

– Vi ser att intresset växer för varje år vilket är otroligt roligt och inspirerande, säger Tomas Svedgård, IT-pedagog vid MediaCenter, Region Västerbotten. Det är tredje året vi kör och hade vi haft möjlighet skulle vi tagit emot minst det dubbla antalet deltagare. Det visar hur angelägen frågan är kring det digitala lärandet i förskolan.

Under konferensen som arrangeras av Region Västerbotten och Umeå kommun, samlas 160 förskolepedagoger från elva kommuner från Västerbotten och Norrbotten på Tegs centralskola i Umeå. Deltagarna kommer bland annat lyssna till Erika Kyrk-Seger, pedagogisk samordnare för Gråbo förskolor, som talar om “Digitala vär(l)den – med barnen i fokus”. Det erbjuds även elva olika valbara workshops som berör allt ifrån programmering för nybörjare, digitalt berättande och filmskapande till specialpedagogik och QR-koder.

– Förskolan har varit tidiga med att implementera digitala hjälpmedel i pedagogiken, inte minst när det gäller användandet av lärplattor, fortsätter Tomas Svedgård. Förskolan har en viktig roll i att både inspirera och att vägleda barnen in i den digitala världen. Därför känns det extra viktigt och roligt att kunna erbjuda pedagoger en mötesplats där vi kan utvecklas tillsammans.

Hela programmet med information om samtliga workshops hittar du här.

Vad: IT i förskolan 3.0 – en inspirationskonferens kring förskolans digitalisering
När: 2 nov 2017, 09:00-16:00
Var: Tegs centralskola i Umeå
Hur: Föreläsningar, prova-på-workshops, utbyten och nätverkande
Vilka: Förskolepedagoger i Västerbotten och Norrbotten

För mer information

Tomas Svedgård
tomas.svedgard@regionvasterbotten.se
070-626 37 25

Skriv ut

1 november, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer