Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Northern Periphery Programme 2007-2013

Lyssna

2013-05-07 Norra Sveriges plats i arktis

Intresset för Arktis är större än någonsin. Den sårbara miljön, klimatförändringar som öppnar upp nya transportleder och frigör nya väldiga områden för utvinning av naturresurser, en ökande ekonomisk aktivitet, säkerhetspolitiska frågor liksom människors sociala villkor i Arktis drar till sig allt större fokus. Området är av flera olika anledningar högt prioriterat av samtliga arktiska länder.

Riktad inbjudan till seminarium om:

NORRA SVERIGES PLATS I ARKTIS
Se program och information
Anmäl dig här

Intresset för Arktis är större än någonsin. Den sårbara miljön, klimatförändringar som öppnar upp nya transportleder och frigör nya väldiga områden för utvinning av naturresurser, en ökande ekonomisk aktivitet, säkerhetspolitiska frågor liksom människors sociala villkor i Arktis drar till sig allt större fokus. Området är av flera olika anledningar högt prioriterat av samtliga arktiska länder.

Det geografiska läget gör norra Sverige till en viktig part i utvecklingen av strategier för Arktis. För att starta en diskussion kring vilka ingångar norra Sverige har till arktiska frågor, vilka intressen som finns och vilka möjligheter olika aktörer har att påverka utvecklingen, bjuder vi in till ett dialogmöte:

TID: 7 MAJ 12.00-16.00. VI BÖRJAR MED LUNCH

PLATS: UMEÅ UNIVERSITET, NORRA BETEENDEVETARHUSET, ARCUMS KONFERENSRUM, VÅNING 4

Du som har fått en personlig inbjudan kan anmäla dig senast den 2 maj via bifogat elektroniskt anmälningsformulär. Deltagandet är kostnadsfritt, men anmälan krävs för att vi ska kunna beräkna antalet luncher.

För mer information:
Terese Ryndal, 070-679 90 12
Fredrik Gunnarsson, 070-325 57 17
Annika Blomster, 070-302 79 40

Skriv ut

16 april, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer