Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-03-19 Välkommen till Västerbottens framtidsdag

Västerbottens framtidsdag 2014 utgår från möjligheterna för grön samhällsomvandling i norra Sverige. De rika naturresurserna och de goda förutsättningarna för innovationer och kunskapsutveckling bäddar för att det i regionen kan skapas ekonomisk tillväxt nu och i framtiden.

Miljödriven utveckling för konkurrenskraft i norra Sverige 2050

Västerbottens framtidsdag 2014 utgår från möjligheterna för grön samhällsomvandling i norra Sverige. De rika naturresurserna och de goda förutsättningarna för innovationer och kunskapsutveckling bäddar för att det i regionen kan skapas ekonomisk tillväxt nu och i framtiden. En växande internationell efterfrågan på nya lösningar för offentlig service, hållbara energilösningar och miljösmarta produkter innebär möjligheter för ökad internationalisering och ökad konkurrenskraft i norra Sverige. På framtidsdagen tar diskussionen avstamp i den nya europeiska programperiodens möjligheter för kommuner, näringsliv, universitet och det civila samhället att tillsammans bygga strukturer för en stärkt miljödriven konkurrenskraft i hela regionen till 2050.

Huvudföreläsare är Per Frankelius, forskare och författare, docent i företagsekonomi

Per har skrivit böcker inom bland annat omvärldsanalys, kulturdriven regional tillväxt samt kunskapssystem och innovationer som drivkraft för förnyelse – från global nivå ned till projekt inom kommuner.

Framtidsdagen vänder sig till politiker, tjänstemän, näringslivs- och universitetsrepresentanter och aktörer från det civila samhället.

Datum: 19 mars 2014, klockan 09.30-16.00

Plats: Skellefteå Stadshotell

Anmälan: www.regionvasterbotten.se/kurs

Sista anmälningsdag: 20 februari 2014

 

 

Vi välkomnar er till en innehållsrik dag i arbetet för ett

konkurrenskraftigt norra Sverige år 2050!

För mer information kontakta:

Anna Norin anna.norin@regionvasterbotten.se, 070/396 57 03

Jenny Rönngren jenny.ronngren@regionvasterbotten.se, 070/584 77 43

Skriv ut

20 december, 2013 | Anna Norin
  • Se inbjudan

    Till anmälan

    Västerbottens framtidsdag 2014 är den tredje av en årligen återkommande temadag med föreläsningar och seminarier där vi gemensamt diskuterar aktuella omvärldstrender och deras betydelse för regionen.

Kommentarer