Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-10-18 Whole Earth? Day – Students Organizing for Sustainability (SOS)

Whole Earth? Day är en inspirationsdag för studenter och intresserad allmänhet som mobiliserar för global hållbarhet genom dialog, debatt, kultur och engagemang i fyra sessioner med start kl.10.00

Här nedan är alla filmer från dagen. 

Whole Earth? Day är en inspirationsdag för studenter och intresserad allmänhet som mobiliserar för global hållbarhet genom dialog, debatt, kultur och engagemang i fyra sessioner med start kl.10.00 och avslut kl. 22.00.

Arrangemanget är kostnadsfritt och kräver ingen anmälan. Kom i god tid!

På plats i Aula Nordica och vid arrangemangets utställartorg (WE-fair) kommer finnas mängder av studenter, unga människor, världsledande forskare, miljö- och rättighetsorganisationer, aktivister och kulturarbetare med kunskap om och engagemang för den framtida utvecklingsagendan (post 2015) som till exempel formas vid möten i New York, Paris och Addis Abeba och som kommer ha stor betydelse för vilken värld unga människor kommer leva i.

Möt till exempel grundaren av Hard Rain Project Mark Edwards, Sveriges miljöambassadör Jan Olsson, musikern, skådespelaren och estradpoeten Emil Jensen, artisten och grundaren av RockAfrick Records Mary N´Diaye, ordförande för PUSH Sverige Johline Z Lindholm och många fler.

Whole Earth? Day vid Umeå universitet ingår i ett globalt projekt – Whole Earth? – som involverar 100 universitet världen över på alla världens kontinenter med det övergripande syftet att ge studenter och unga en röst i debatten om deras framtid i ljuset av klimatförändringar och andra globala utmaningar.

Whole Earth? utgår från en ny version av en världskänd fotoutställning skapad Mark Edwards, med stöd av Bob Dylan och texter av Lloyd Timberlake. Utomhusutställningen är 60 meter lång och finns på campus under september för alla som vill ta del av innehållet.

Whole Earth? Day arrangeras av Utrikespolitiska föreningen, Umeå universitet och Hard Rain Project i samverkan med Region Västerbotten, Umeå kommun, Länsstyrelsen Västerbotten, Västerbottens hållbarhetsvecka (SEE) och Sida.

För vidare information om det globala projektet och dess bakgrund, se: www.hardrainproject.com

För frågor om dagen, kontakta Ingvar Rönnbäck som är projektledare.
E-post: wholeearth@ingvarronnback.se
Mobil: 070 – 604 72 01

Skriv ut

18 september, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer