Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-12-03 Handläggarträff om PCB

Slutdatumet för sanering av PCB börjar närma sig och därför bjuder Miljösamverkan Västerbotten in till en handläggarträff om PCB. Handläggarträffen riktas främst till miljöinspektörer men även byggnadsinspektörer och andra intresserade är välkomna.

Slutdatumet för sanering av PCB börjar närma sig och därför bjuder Miljösamverkan Västerbotten in till en handläggarträff om PCB. Handläggarträffen riktas främst till miljöinspektörer men även byggnadsinspektörer och andra intresserade är välkomna.

Träffen är kostnadsfri men lunch ordnas på egen hand.

Plats: Sessionssalen på Länsstyrelsen Västerbotten

Dag: 2015-12-03

Program

09.00-09.30 Registrering och fika

09.30-09.40 Välkommen

09.40-10.40 Åsa Fröjd som arbetar på miljöförvaltningen i Göteborgs stad informerar om lagstiftning samt hur de arbetar med PCB i Göteborg.

10.45-12.00 Matts Mårtensson, FFT-konsult, berättar om bakgrunden till arbetet med PCB, hur det går till vid inventering och sanering av PCB samt vilket ansvar som ligger på byggherren/fastighetsägaren.

12.00-13.00 Lunch på egen hand

13.00-16.00 Studiebesök vid en PCB-sanering (Kastanjen) samt gruppdiskussion.

Anmälan senast den 24 november till emmy.frohm@regionvasterbotten.se

Som underlag till gruppdiskussionerna vill jag gärna att ni skickar in material som ni tycker är värdefullt att diskutera. Det kan vara allmänna frågeställningar som har dykt upp kring handläggning av PCB eller konkreta fall som vore intressanta att resonera kring. Skicka gärna även in rutiner och mallar som ni vill dela med er av så trycker jag upp några exemplar inför träffen. Allt skickas till emmy.frohm@regionvasterbotten.se.

Skriv ut

4 november, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer