Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2016-06-10 Urbana miljöer i norr – ett nytt perspektiv på Arktis!

Välkomna till en paneldiskussion där nordiska och franska forskare tillsammans diskuterar hur urbana Arktismiljöer kan utmana vår bild av det nordliga, med exempel från bland annat Tromsö, Rovaniemi, Kiruna, Yakutsk och Umeå.

Arktisk forskning har mer och mer börjat intressera sig för de över fyra miljoner människor som lever här tillsammans. Många bor i städer och samhällen. Ibland måste nya samhällen byggas. Ibland flyttar man en hel stad. Globala frågor hanteras i det lokala samhället. Urfolk hittar nya roller i den urbana miljön. Välkomna till en paneldiskussion där nordiska och franska forskare tillsammans diskuterar hur urbana Arktismiljöer kan utmana vår bild av det nordliga, med exempel från bland annat Tromsö, Rovaniemi, Kiruna, Yakutsk och Umeå.

Sébastien Gadal, professor på Aix-Marseille universitetet i Frankrike
Brynhild Granås, forskare på universitetet i Tromsö i Norge
Hannu I Heikkinen, professor på universitetet i Uleåborg i Finland
Torill Nyseth, professor på universitetet i Tromsö i Norge
Rasmus Ole Rasmussen, senior forskare vid Nordregio, Danmark
Moderator: Olle Stjernström

Du kan se paneldiskussionen här 

Skriv ut

7 juni, 2016 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer