Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten utsedd till Årets återvinningskommun

Region Västerbottens samverkansorgan Samrådsgrupp Avfall har utsetts till ”Årets återvinningskommun” vid Svenska återvinningsgalan.

Region Västerbottens samverkansorgan Samrådsgrupp Avfall har utsetts till ”Årets återvinningskommun” vid Svenska återvinningsgalan som hölls i Göteborg under onsdagskvällen.

– Jag är så stolt över vårt arbete, säger Inger Olofsson samordnare för Samrådsgrupp Avfall. Utmärkelsen visar att det lönar sig att jobba som vi gör, och att Västerbotten har en sak till att lägga in i listan över regionala styrkor: återvinning.

Prisets motivering lyder:

Årets vinnare har satt fokus på samarbete för att komma högre upp i avfallshierarkin. Man har tillsammans med flera externa aktörer lyckats skapa spännande aktiviteter med återvinning som tema och satsat pengar på en gemensam samrådsgrupp kring avfallsfrågor. Insamlingsvolymerna stiger och ligger i många materialslag över rikssnittet och därmed ökar återvinningen.

Bland de övriga nominerade till priset fanns förutom Samrådsgrupp Avfall Örebro stad och Göteborg stad.

Samrådsgrupp Avfall jobbar utifrån kommunernas behov av samverkan kring avfallsfrågor. Gruppen består av 15 renhållningsansvariga i Västerbottens kommuner och en representant från Region Västerbotten. Gruppen jobbar bland annat med samsyn, erfarenhetsutbyte, gemensamma avtal, upphandlingar med mera.

För mer information:

Inger Olofsson, 070- 601 60 24, inger.olofsson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut
26 november, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer