Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Programmet för Mötesplats Lycksele 2017 klart

Nu är programmet för Region Västerbottens framtidsdagar – Mötesplats Lycksele färdigställt. Årets tema “Global Attraktionskraft” medför en varierad och intressant uppställning med många spännande namn och branscher. Att inte förglömma är det trevliga garden partyt som hålls under kvällen den 31 maj där också länets kulturstipendier delas ut tillsammans med flertalet andra priser inom bland annat innovation och företagsamhet.

Mötesplats Lycksele har ett fullspäckat program från kl.14 den 31 maj till lunch den 1 juni och gästas av alla från motsatserna Gudrun Schyman och Per Schlingmann till Ulrika Cederskog Sundling, Business Sweden. Det kommer bland annat att pratas export, landsbygdens betydelse, sjukvårdsinnovation och ny teknik för infrastruktur. Modererar konferensen gör Anna Olin Kardell med Andreas Skoog, Region Västerbotten, som sidekick.

– Vi är en region med goda förutsättningar och kompetenser som redan idag tar plats och är en del av världen. Men för att kunna bidra med våra erfarenheter och ta till oss nya idéer måste vi bli ännu mer aktiva. Säger Erik Bergkvist (S) Regionråd vid Region Västerbotten.

Temat ”Global attraktionskraft” syftar till att visa upp ett län som har mycket att erbjuda en internationell marknad. Samtidigt belyser det också vikten av att ta tillvara på och sprida de spetskompetenser vi har i länet och på så vis skapa intresse för internationell investering i Västerbotten.

Konferensens två dagar riktar sig i år åt varsitt fokusområde där dag ett, den 31 maj, håller riktning Västerbotten i världen med bland annat Ulrika Cederskog Sundling, vice VD Business Sweden och Tomas Blomqvist, VD Vakin, på agendan. Under eftermiddagen får deltagarna chansen att genom valbara seminarier fördjupa sig i bland annat jämställdhet, internationalisering och kompetensförsörjning under temat. Dagen övergår i sedvanlig ordning till trevligt mingel med underhållning, en smaklig måltid och avslappnad stämning. Under kvällen delas flertalet priser och stipendier ut av Sparbanksstiftelsen, Företagarna, Almi och Region Västerbotten. Priskategorierna innefattar bland annat utveckling, innovation, företagsamhet och kultur.

Dag två, den 1 juni, vinklar sig åt världen i Västerbotten. Här får vi bland flera talare möta Terese Bengard, verksamhetschef ”Hela Sverige ska leva!” och Per Schlingmann. Som storslagen avslutning går utvecklingsverkstädernas final av stapeln, där de bästa affärsidéerna röstas fram och har möjlighet att vinna ett stipendium för vidare utveckling.

Programmet innehåller många fler både viktiga och spännande punkter, finns både bifogat och på webben.

Fakta om Mötesplats Lycksele

  • Region Västerbottens framtidsdagar för femte gången i rad: 31 maj – 1 juni
  • Konferens med talare och panelsamtal
  • Informella möten och utbyten över parti- och organisationsgränser
  • Prisutdelningar med flera av länets aktörer
  • Kreativa workshops i form av Innovationsloopens Utvecklingsverkstad (med start den 30 maj)
  • Mer information om Mötesplats Lycksele finns på www.motesplatslycksele.se
  • Anmälan till både konferens och utvecklingsverkstäder är öppen, och den hittar du här.

För mer information

Thomas Hartman, Chef för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten.
thomas.hartman@regionvasterbotten.se
070-666 49 95

Skriv ut

28 april, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer