Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Workshop om jämställdhet på Vindelns Folkhögskola

För att bidra ytterligare till jämlikhets- och jämställdhetsarbetet arrangerar Vindelns Folkhögskola, Make Equal och Region Västerbotten en workshop inom ramen för länets innovationsprocess –

Med start hösten 2018 kommer Vindelns Folkhögskola tillsammans stiftelsen Make Equal att börja utbilda lösningsfokuserade jämlikhetsexperter.

Innovationsloopen.
– Vilka åtgärder kan vara både funktionella och konkurrenskraftiga, och vad blir nästa steg efter att en hel värld vaknat upp efter #metoo-revolutionen? Det är frågor vi tillsammans ska försöka besvara under dagen, säger Tomas Tjäderborn, rektor på skolan.

Innovationsloopens uppdrag är att ”utveckla utveckling”, med andra ord påskynda och effektivisera innovationsarbetet. Processen utgår från öppen, medborgardriven innovation och den här gången är det elever och pedagoger på Vindelns Folkhögskola som ska bidra med sina erfarenheter och idéer.

Att ämnet är jämställdhet är en självklarhet.

– Jämställdhet är en rättvisefråga men också ett konkurrensmedel och en av de starkaste verktygen för en region, en stad eller en arbetsplats att vara attraktiva. Men, det är också en viktig fråga ur ett snävare lönsamhetspersketiv. I jämställda organisationer tas det klokare beslut, jämställdhet ger högre kompetens och trivsel och slutligen, rimligtvis, en ökad lönsamhet. Vi tjänar alla på att nå dit så fort som möjligt, säger Emil Hägglund, processledare för den här Idéverkstaden.

Elever och pedagoger kommer att dela upp sig i dussinet grupper och jobba en hel dag med att skapa koncept.

Uppdraget för dagen ser ut så här:
”Skapa nya processer, program och produkter för att öka jämställdheten i Västerbotten.”

Vilket blir nästa steg för jämställdhetsarbetet i Västerbotten? Vilka insatser kan skapas för att lämna fasen opinionsbildning och praktiskt bidra till faktiska åtgärder för förändring?”

– Vi ser det här som en inledning till den viktiga utbildning vi drar igång i höst, när vi på ett strukturerat och inkluderande sätt börjar innovera kring de här frågorna. Det är viktigt för oss på skolan men också för länet i stort, säger Tomas Tjäderborn.

FAKTA:

VAD: Idéverkstad; med jämställdhet i fokus
VAR: Vindelns Folkhögskola
NÄR: 16 april 09.30-15.00. Registrering och frukost.
HUR: Inspirationsföreläsning och kreativ workshop.

För mer information:

http://www.vindelnsfolkhogskola.se

www.motesplatslycksele.se

Kontakt:

Tomas Tjäderborn, Rektor Vindelns Folkhögskola
076-784 34 10, tomas.tjaderborn@vindelnsfolkhogskola.se

Emil Hägglund
076-141 05 05, emil.hagglund@regionvasterbotten.se

Skriv ut

16 april, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer