Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto: Mariann Holmberg

Lyssna

Årets Nyföretagare i Västerbotten del 2

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord, delade ut pris till årets nyföretagare i Åsele, Vindeln, Bjurholm och Nordmaling.

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord, delade ut pris till årets nyföretagare i Åsele, Vindeln, Bjurholm och Nordmaling.

Årets nyföretagare i Åsele 2013

Magnus Lindqvist, Västertoppen AB

Västertoppen AB startade 2012 och ägs av Magnus Lindqvist – företaget driver butiken Handlar ´n i Fredrika. Magnus är en nyinflyttad, målinriktad och driven entreprenör som ser möjligheter i sin verksamhet och även möjligheter för andra i sin omgivning. Magnus har sedan företagsstarten utvecklat sin butik genom investeringar i lokaler och utrustning för att möjliggöra bästa tänkbara service för kunderna. Magnus är ett exempel på att det med vilja och framtidstro går att överta och utveckla serviceföretag i Åsele kommun. Företaget sysselsätter idag 2 personer och är en god ambassadör för företagandet i Åsele kommun.

Årets nyföretagare i Vindeln 2013

Katrine Kollberg, Familjedaghemmet Lyran AB

Katrine har visat stor beslutsamhet, handlingskraft och mod för att ta steget till att förverkliga starten av sitt företag. Tillsammans med andra nya företagare i Vindeln samarbetar Katrine för att förbättra möjligheterna för fler att driva privat verksamhet inom barnomsorg. Hon är en god förebild för människor som vill starta företag efter en lång yrkeskarriär och en värdig pristagare.

Årets nyföretagare i Bjurholm 2013

Andreas Lind Palmebjörk, Balfors Event & Äventyr

I april 2011 startade vår pristagare sitt företag med en mängd uppblåsta aktiviteter. Att erbjuda kunderna olika events, arrangemang och unika aktiviteter har sporrat Andreas att under åren investera och utveckla verksamheten till det den är idag. Men glimten i ögat och med lusten att ha roligt, har han under ett par år lyckats bygga upp en spännande eventverksamhet som har kunden och kundens upplevelse i fokus. Andreas är en god förebild och ett bevis på att man kan ha roligt på jobbet och dessutom tjäna pengar.

Årets nyföretagare i Nordmaling 2013

Ulf Edlund, ATV-Bågen AB

Ulf Edlund med ATV-Bågen AB har tagit sin idé, en innovation, till en färdig produkt på rekordtid och nått framgångar med att nå ut med produkten på marknaden. Han har med en envishet som endast anstår en sann entreprenör hittat vägar att gå från idé till färdig produkt. Trots visst motstånd från en intresseorganisation med särintressen har han därmed visat att marknaden styr efterfrågan för en bra produkt, som dessutom ligger rätt i tiden.

Skriv ut
4 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer