Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto:Patrick Trägårdh

Lyssna

Årets Nyföretagare i Västerbotten del 3

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord, delade ut pris till årets nyföretagare i Norsjö, Lycksele, Dorotea och Malå.

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord, delade ut pris till årets nyföretagare i Norsjö, Lycksele, Dorotea och Malå. 

Årets Nyföretagare i Norsjö 2013

Peder Karlsson och Daniel Alm, Rotarium AB

Peder Karlsson och Daniel Alm, Rotarium AB, har med sin breda kompetens byggt upp en betydande kundkrets. De har under sin tid som företagare kunnat visa på en god lönsamhet. Peder och Daniel driver verksamheten med framåtanda och mod och har på detta sätt skapat en tillväxt i företaget. Det goda ledarskapet uppvisar deras egenskaper såsom att vara kloka, positiva och sansade företagare. Peder och Daniel är engagerade och intresserade av utveckling av såväl sig själva såsom företaget. Med sitt engagemang och sin uthållighet utgör Peder och Daniel goda förebilder för andra företagare.

Årets nyföretagare i Lycksele 2013

Lotta Westerlund, Nallebjörnens Lekland AB

Med mycket stort engagemang för lek, bus och skoj har årets nyföretagare på kort tid etablerat sig i Lycksele och kompletterar besöksnäringen i Lycksele kommun med sitt Lekland. En kompetent person med skinn på näsan, stor kärlek till sitt arbete och en verksamhet som präglas av omtanke och gemenskap.  Efter en ganska tuff start så har Lotta Westerlund skapat ett tillgängligt Nallebjörnens Lekland, ett mycket uppskattat besöksmål och företag i Lycksele kommun.

Årets nyföretagare i Dorotea 2013

Ina´s i Dorotea AB, Nina Holmlund, Carina Holmlund och Kristina Tallberg

Årets Nyföretagare i Dorotea 2013 driver Ina’s i Dorotea, en butik där man säljer kläder och kosmetika samt erbjuder nagelvård. Årets Nyföretagare har visat på stort mod då man startat verksamheten inom en, via e-handel, hårt konkurrensutsatt bransch. Samtidigt uppvisar man ett affärsstrategiskt tänk då man byggt upp verksamheten på tre ben och man har redan vunnit de lokala kundernas accept. Det trevliga bemötande och den goda servicekänsla som råder hos Ina’s i Dorotea ser till att locka
återkommande kunder.

Årets Nyföretagare i Malå 2013

Camping & Ski Event Malå Hotell AB, Artur Prifti

Artur Prifti, ägare och hotellchef för Camping & Ski Event Malå Hotell AB, flyttade till Malå 2012 och bestämde sig för att köpa en anrik men lite sovande hotellverksamhet. Artur har lyckats förvandla hotellet till ett attraktivt event- och logi-alternativ inom väldigt kort tid och därmed uppvisat stor entreprenöriell kompetens.

Årets nyföretagare i Sorsele 2013

Janned AB, Jannet och Dennis Thorn

Med införandet av en ny affärskultur baserad på en stor lyhördhet för kundernas önskemål och ett utmärkt värdskap har årets nyföretagare i Sorsele etablerat en välmående verksamhet inom hotell- och restaurangbranschen. Det gör dem både till goda förebilder och en viktig positiv kraft i kommunen.

Skriv ut
5 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer