Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto Patrick Trägårdh

Lyssna

Årets Nyföretagare i Västerbotten

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord delade ut pris till årets nyföretagare i Storuman, Vilhelmina, Robertsfors och Vännäs.

Niklas Jonsson, vd för Almi Nord delade ut pris till årets nyföretagare i Storuman, Vilhelmina, Robertsfors och Vännäs.

Motivering:

Årets Nyföretagare i Storuman 2013

Sara Mårtensson, Lapland Eco Store AB

Med stor entusiasm och nyfikenhet har Sara Mårtensson skapat Lapland Eco Store, den ekologiska och giftfria e-butiken som snabbt blivit en stor succé.

Sara såg att det fanns ett behov av ekologiska och giftfria produkter men att de ofta vara svåra att få tag på. Där föddes idén till en webbshop med ett samlat sortiment för hela familjen.

På drygt ett år har hon gått från att driva sin verksamhet i hemmet till inflyttning i nya lokaler och en anställd. Vi följer med spänning Saras fortsatta utveckling.
Årets Nyföretagare i Vilhelmina 2013

Lena Wiktorsson, Magasin Mix

Med stort intresse och kunskap har Lena kombinerat sociala medier med en traditionell butik till ett bra koncept för att sälja secondhand i Vilhelmina. Butiken, som är belägen i Vilhelmina kyrkstad, är smakfullt inredd och uppskattad av kunderna. Genom att nyttja sociala medier och internet har hon god försäljning året om. Lena har även anställt en person i butiken det senaste året.

Årets nyföretagare i Robertsfors 2013

Peder Andersson och Joakim Andersson, Sikeå Bil & Rep AB

Genom genuint intresse och mångårig erfarenhet har Peder och Joakim lämnat en trygg anställning för att starta ett eget företag. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och tillgänglighet där kunden är i fokus.

Årets nyföretagare i Vännäs 2013

Mattias Sonnemo, Sonnemo Guitars

Årets nyföretagare har utmärkt sig genom såväl yrkesskicklighet som ett innovativt tänkande. Detta har möjliggjort att han kan försörja sig på en hantverksbaserad verksamhet. Genom företaget har han också fört hantverkstraditionen vidare. Årets nyföretagare i Vännäs spås goda möjligheter även på marknader utöver den svenska. Mattias Sonnemo är en god förebild för dem som brinner för sina idéer och utvecklar dem vidare till en lönsam verksamhet.

Skriv ut
4 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer