Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto: Mariann Holmberg

Lyssna

Avslutning dagsprogrammet

– Otroligt inspirerande och vilken bredd på vad vi har fått lyssna på till. Allt från bloggare till träbranschen samt att lära av Övik att välja rätt utbildning, säger Ewa-May Karlsson, (C) vice ordförande i regionstyrelsen Region Västerbotten. Anna Pettersson, regiondirektör på Region Västerbotten inflikar att Mötesplats Lycksele verkligen känns 2.0 i år.

– Otroligt inspirerande och vilken bredd på det vi har fått lyssna på till! Allt från bloggare till träbranschen samt att lära av Övik att välja rätt utbildning, säger Ewa-May Karlsson, (C) vice ordförande i regionstyrelsen Region Västerbotten. Anna Pettersson, regiondirektör på Region Västerbotten inflikar att Mötesplats Lycksele verkligen känns 2.0 i år. 

Vad önskar vi av MPL 3.0 nästa år ?

–   Det föds många nya idéer, undrar oom utvecklingsverkstäderna kan hjälpa ett antal företag eller branscher att hitta nästa innovation i befintliga företag? undrar Anna Pettersson.

–    Jag skulle vilja bredda så att vi fick in ännu äldre människor och yngre människor. Det är unikt att kunna träffas på Mötesplats Lycksele. Hur kan vi öka den här interaktionen? Testa och göra saker men också fortsätta att diskutera i andra fora också, säger Ewa-May Karlsson.

–  Vi får inte stagnera och vi har tagit fram en ny utvecklingsstrategi och i den finns många möjligheter och verktyg i det arbetet med de nya strukturfonderna, säger Anna Pettersson.

–   En jätteutmaning vi har är kompetensförsörjningen, därför är viktigt att kunna locka hit andra människor som vill bosätta sig i Västerbotten. Det kan vara ett underlag för Mötesplats Lycksele 2015, säger  Ewa-May Karlsson.

Skriv ut

4 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer