Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Idéverkstad om framtidens hälso-och sjukvård

Framtiden är här och hälso- och sjukvårdssektorn står mitt i ett omfattande teknikskifte. Hur hanterar vi de nya förväntningar och möjligheter som dagens teknik erbjuder?

Framtiden är här och hälso- och sjukvårdssektorn står mitt i ett omfattande teknikskifte. Hur hanterar vi de nya förväntningar och möjligheter som dagens teknik erbjuder?

– Vi kommer tillsammans – utifrån nya perspektiv och idéer – att påbörja arbetet med nya tjänster, produkter och arbetskoncept för framtidens hälso- och sjukvård. I den här medskapande andra idéverkstaden inför Mötesplats Lycksele i juni ligger fokus på patientbemötande och innovativa tekniklösningar, säger Tomas Gustafsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten och Norr.

Hälsoavataren – interaktiv patientjournal

Innovationssluss Västerbotten genomförde en llknande idéverkstad i fjol och fick fram flera intressanta idéer som till exempel Hälsoavataren, en interaktiv patientjournal. Det är en produkt som håller på att konceptualiseras och bli ett bolag i dag.

– Vi har höga förväntningar på att ytterligare nya intressanta lösningar ska se dagens ljus vid denna idéverkstad eftersom vi har en bra blandning av människor från både sjukvård och övriga samhället, säger Tomas Gustafsson.

Tid och plats: Onsdag 2 april, Fabriken, Umeå kl.9.00-20.30

Media är välkommen att delta under hela dagen.

Program: 
9.00 Initiering – Samskapande idéverkstad.
12.00 Lunch
13.30 Fördjupning – Samskapande ideverkstad.
16.00 Presentationer av konceptförslag samt summering av dagen.
18.00 – 20.30 Middag och utvecklande samtal med innovationspanelen samt processledarna  Carl-Johan Orre och Karin Danielsson Öberg.

Fakta om Mötesplats Lycksele: 
Mötesplats Lycksele arrangeras av Region Västerbotten i samarbete med Företagarna i Västerbotten. Västerbottens läns landsting och Västerbottens Handelskammare. Ett stort antal aktörer stödjer arbetet däribland Swedbank, Dohi Sweden, PwC, Almi, Innovationsslussen och Vinnova. www.motesplatslycksele.se

För mer information:
Tomas Gustafsson, projektledare Innovationssluss Västerbotten och Norr,  090-785 98 95, 070-514 66 47, tomas.gustafsson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela. hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
1 april, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer