Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Idéverkstad om morgondagens innovationer i inland och glesbygd i Storuman

Tisdag 13 maj arrangeras den fjärde och sista idéverkstan inför Mötesplats Lycksele. Målet är att identifiera vilka innovationer och förbättringar som efterfrågas för morgondagens inland och landsbygd. Idéverkstaden hålls på Hotell Toppen i Storuman.

Tisdag 13 maj arrangeras den fjärde och sista idéverkstan inför Mötesplats Lycksele. Målet är att identifiera vilka innovationer och förbättringar som efterfrågas för morgondagens inland och landsbygd. Idéverkstaden hålls på Hotell Toppen i Storuman.

– Landsbygdsutveckling är angeläget om regeringens Digitala agenda ska bli verklighet. För att det ska ske måste attityder förändras, kommunikationskapaciteten förbättras och tjänster och processer utvecklas som medborgare vill ha, inte de som myndigheterna tror att medborgarna vill ha. Det kan vi göra på Idéverkstaden i Storuman. Samarbete mellan olika kompetenser och grupper är oerhört viktigt, ensam är kanske stark men gemensamt är vi starkare, säger Torbjörn Johansson, processledare för Idéverkstan från Innovation Impact.

Hur kan väl utbyggda, snabba digitala kommunikationskanaler bidra till att utveckla den potential och möjligheter som finns i gles- och landsbygd? Idéverkstaden sammanför traditionellt och nytt företagande, basnäringar med kulturella och kreativa näringar, medborgare, företagare, forskare, studenter med beslutsfattare för att diskutera möjligheter och nya idéer för tillväxt i en uppkopplad landsbygd i interaktion med utveckling i stadsregionerna.

Attraktiv region för morgondagens medborgare

Utmaningen är att samskapa idéer för samhällsservice och digitala tjänster utifrån individens och företagens behov, och att förändra attityder hos politiker, beslutsfattare, företag och individer om potentialen i nätbaserade och platsoberoende lösningar. Målet är att göra våra regioner attraktivare för såväl dagens som morgondagens medborgare.

Idéverkstaden inleds med frukost, mingel och en genomgång av dagen för att fortsätta med inspirationsföreläsningar. Vidare arbetar grupperna för att ta fram den bästa idén och avsluta med en presentation. Dagen avrundas med en summering och en blick framåt mot Mötesplats Lycksele 4-5 juni.

Program Idéverkstad #4- Innovationer för morgondagens inland/landsbygd:

Plats: Hotell Toppen, Storuman

Tid: tisdag 13 maj, kl.10.00-17.30

Idéverkstaden är ett samarbete mellan Region Västerbotten, Dohi Sweden, Akademi Norr och Örnsköldsviks Kommun. Läs om tidigare idéverkstäder här: http://motesplatslycksele.se/ideverkstader/

Fakta om Mötesplats Lycksele: Mötesplats Lycksele 4-5 juni 2014 arrangeras av Region Västerbotten i samarbete med Företagarna i Västerbotten, Västerbottens läns landsting och Västerbottens Handelskammare. Huvudpartner till eventet är Swedbank, Dohi Sweden, PwC, Almi, Innovationssluss Västerbotten och Vinnova. www.motesplatslycksele.se

För mer information om idéverkstaden:

Torbjörn Johansson, Innovation Impact, torbjorn.johansson@innovation-impact.se, 070- 545 11 11

Jonas Nordin, Dohi Sweden, jonas@dohi.se , 070-264 54 09

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se, 070-23193 22

Skriv ut

12 maj, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer