Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Jesus Christ Superstar till Mötesplats Lyckseles kvällsprogram

​I april 2017 sattes Andrew Lloyd Webbers rockopera Jesus Christ Superstar upp i Lycksele av Musikskolan och Estetiska programmet på Tannbergsskolan. Nu får även gästerna under Mötesplats Lyckseles kvällsarrangemang den 31 maj ta del av utvalda bitar ur musikalen, framförda av solisterna Andreas Eriksson, Stellan Berg och Lennart Melin.

Uppsättningen av Jesus Christ Superstar i Lycksele var ett samarbete mellan Svenska Kyrkan Lycksele, Estetiska Programmet Lycksele och Musikskolan Lycksele. Projektet startade som en vision om att göra ett större projekt som visar på de kvalitéer en stad som Lycksele faktiskt har. Som enskilda enheter klarade ingen av initiativtagarna av att genomföra projektet, men tillsammans var det möjligt.

Solistrollerna spelades av professionella artister med anknytning till Lycksele. Ensemblen bestod av elever och sångglada amatörer från Lycksele och orkestern av musiklärare, musikelever från Lyckseles musikskola och Estetiska programmet.

Med rockoperan som huvudpunkt är kvällens program, traditionsenligt, fyllt av Västerbottniska unga musiker. Bland dessa finns Natalie Carrion, som framför egenproducerad musik med samiskt uttryck och Olivia Schönfeldt bjuder på jazz tillsammans med saxofonisten Samuel Muntlin från Nordmaling, ackompanjerade av Johan Wållberg. Konferencier för kvällen är Andreas Skog.

– Västerbotten är de människor som bor och verkar här, samtidigt som vi behöver få inspiration från andra. Därför är Mötesplats Lycksele, och det kvällsprogram som hålls i anslutning, ett ypperligt tillfälle där vi tillsammans lyfter och synliggör varandra – lokala aktörer tillsammans med regionala, nationella och internationella. Säger Nina Björby, Ordförande för kulturberedningen, Region Västerbotten.

Mer information:

Thomas Hartman
​Chef för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten.
​070-666 49 95
thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Skriv ut

18 maj, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer