Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Per Schlingmann i ljuskavaj och rosa skjorta. I bakgrunden syns havet.
Lyssna

Per Schlingmann till Mötesplats Lycksele

Per Schlingmann kommer till Region Västerbottens framtidsdagar – Mötesplats Lycksele. Per är en av Sveriges mest inflytelserika strateger inom kommunikation och kommer tala om hur företag och organisationer kan möta framtidens utmaningar i form av globalisering, urbanisering och digitalisering.

Per Schlingmann anses av många vara hjärnan bakom Moderaternas förnyelse och spelade en avgörande roll i valframgångarna 2006 och 2010. Med både stor erfarenhet och karisma kommer Per inspirera till att våga tänka nytt och presenterar en rad modeller för hur organisationer och företag kan lyckas omfamna framtiden och skapa en kultur som håller i längden.

– Det ska verkligen bli kul att komma till Västerbotten och mötesplats Lycksele, säger Per Schlingmann. Det är en region som har goda förutsättningar att klara resan in i framtiden och möta de utmaningar som samhällsutvecklingen står inför, inte minst genom att regionen har ett av världens bästa bredband. Mitt föredrag kommer att handla om hur ledarskap och kommunikation kan användas för att skapa förändring men även hur den processen kan bibehållas över tid. Jag hoppas kunna leverera några användbara lösningar och verktyg som Västerbotten kan dra nytta av i sitt arbete framåt.

Mötesplats Lycksele är Region Västerbotten framtidsdagar som syftar till att ge kraft åt Västerbottens län, framtidssäkra dess attraktionskraft och vidareutveckla innovationsklimatet. Målet är att främja hållbar utveckling, förändra attityder och skapa engagemang, diskussioner och samhandling mellan viktiga opinionsbildare. Temat för årets konferens är global attraktionskraft – ett tema som genomsyrar Region Västerbottens alla mötesplatser för året.

Fakta om Per Schlingmann

 • Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv
 • Per är före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna, och de flesta känner till honom som en av personerna som spelade en central roll i förnyelseprocessen av Moderaterna
 • Per driver i dag kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB och är en flitigt anlitad föreläsare
 • Han sitter i styrelsen för SOS Barnbyar och har gett ut tre böcker, Stå aldrig still! (2013), Urban Express (2014) som är skriven tillsammans med Kjell A Nordström, samt Kommunikationskriget (2015)
 • Per är just nu aktuell med sin debutroman ”I maktens öga” som släpps i juni 2017
  källa: www.perschlingmann.se

Fakta om Mötesplats Lycksele

 • Region Västerbottens framtidsdagar för femte gången i rad: 31 maj – 1 juni
 • Konferens med talare och panelsamtal
 • Informella möten och utbyten över parti- och organisationsgränser
 • Prisutdelningar med flera av länets aktörer
 • Kreativa workshops i form av Innovationsloopens Utvecklingsverkstad (med start den 30 maj)

För mer information
Thomas Hartman, chef för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten.
thomas.hartman@regionvasterbotten.se
070-666 49 95

Skriv ut

13 mars, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer