Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten blir partner till hackers-event

Region Västerbotten går in som samarbetspartner till evenemanget 24hBootUp- ett hackathon där hackers skapar nya produkter redo att slå marknaden med häpnad.

Region Västerbotten går in som samarbetspartner till evenemanget 24hBootUp- ett hackathon där hackers skapar nya produkter redo att slå marknaden med häpnad.

24hBootUp arrangeras på Nolia i Umeå den 23-24 maj. Under 24 timmar slår mjuk- och hårdvaruhackare, designers och affärsutvecklare sina huvuden samman för att skapa nya idéer, prototyper och produkter för ta vidare till marknaden.

– Vi har valt att samarbeta med 24hBootUp för att det är ett utmärkt sätt att ta till vara talang och kompetens vi behöver i norra Sverige, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten. Ett hackathon är ett spännande sätt att bidra med nya innovationer och idéer till Västerbotten.

På hackathonet träffas programmerare och inspirerar varandras färdigheter i att skriva kod. Initiativtagare är den digitala byrån Dohi Sweden tillsammans med partners Region Västerbotten och Infotech Umeå. Processen bygger på att ett antal lag skapar prototyper av produkter som sedan bedöms av en jury. Vidare går tre grupper inom olika kategorier.

Thomas Hartman ser samarbetet med 24hBootup som en del av Västerbottens arbete för att stimulera nya idéer.

– Västerbotten är en region som är öppen för nya idéer. Under de här två dagarna i maj kan en idé som påverkar regionens framtid kläckas. Detta arrangemang är en strategiskt viktig del i detta arbete säger Thomas Hartman.

24BootUp är en del av Innovationsloopen, länets utvecklingsprocess som bland annat förbereder idéer till den stora kraftsamlingen i juni, Mötesplats Lycksele.

Läs mer om 24hBootUp här.

Läs mer om Mötesplats Lycksele här.

Kontakt:

Thomas Hartman

Kommunikationschef Region Västerbotten

070- 666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070- 316 37 01, micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

25 april, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer