Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Hélen Bäckman

Lyssna

Region Västerbotten förbereder Mötesplats Lycksele vid Mediedagarna i Göteborg

I Göteborg pågår det stora eventet Mediedagarna. Årets tema för Meg är ”Kommunikation och konsekvens” om hur vi använder medier för att kommunicera och vilka konsekvenserna är. Region Västerbottens kommunikatör Helen Bäckman och eventansvariga Carina Eriksson är på plats i Göteborg.

I Göteborg pågår det stora eventet MediedagarnaÅrets tema för Meg är ”Kommunikation och konsekvens” om hur vi använder medier för att kommunicera och vilka konsekvenserna är. Region Västerbottens kommunikatör Helen Bäckman och eventansvariga Carina Eriksson är på plats i Göteborg.

Hallå där, Carina och Helen. Varför är ni på Meg?

– Vår uppgift är att studera hur eventet är uppbyggt men också dra slutsatser inför Gräv 2014 i Umeå där Region Västerbotten är en av arrangemangets partners. Vi ska också förbereda den idéverkstad som anordnas i Umeå i anslutning till Gräv på temat ”morgondagens medskapande journalistik” inför vårt eget stora arrangemang Mötesplats Lycksele i juni berättar Carina Eriksson.

Vad har varit bäst med mediedagarna så här långt?

– Medielandskapet genomgår en fantastisk utveckling och det är väldigt intressant att få ta del av de utmaningar som våra medier står inför berättar Helen Bäckman. – Förutom flera bra möten och tillfälle att reflektera över hur konferensen är uppbyggd så inledde vi dagen med att ta del av årets förtroendebarometer. Vi har också fått ta del av flera intressanta föreläsningar bland annat av Bruce Dickinson om vikten av ett starkt varumärke.

Vad är era förväntningar inför de mediaevent som kommer att genomföras i Västerbotten senare i vår och sommar?

– Mycket av den utveckling vi ser inom kommunikationsbranschen idag händer med hjälp av digitala lösningar och digitala plattformar. Grunden är alltid densamma. Att bygga på engagemang. Hur media klarar av att göra detta i en ny tid och på nya sätt kommer också att ge nya affärsmöjligheter. Vi är båda rätt övertygade om att både idé och utvecklingsverkstäderna kommer att presentera nya idéer för att stödja detta, med teknisk innovation som gemensam nämnare. Det blir spännande att ta del av menar Carina och Helen.

För mer information
Carina Eriksson, carina.eriksson@regionvasterbotten.se, 070-535 57 05,
Helén Bäckman, helen.backman@regionvasterbotten.se, 070-655 76 28

Skriv ut

7 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
 • FAKTA:

  Fyra idéverkstäder inför mötesplats Lycksele:
  Under våren genomför Region Västerbotten idéverkstäder tillsammans med ett stort antal partners från länet. Mixade grupper av studenter, företagare, experter, politiker, forskare bygger morgondagens Västerbotten. Idéverkstädernas resultat förs vidare till utvecklingsverkstäder som anordnas i samband Mötesplats Lycksele den 4,5 juni.

  Övergripande tema:
  2013 genomfördes Mötesplats Lycksele för första gången med temat Talang och kompetensförsörjning. För 2014 är temat Kulturdriven tillväxt.

  Vad hände förra året?
  Förra årets vinnare ”Hälsoavataren” som är ett nytt sätt att utveckla patientjournaler genom att visa människokroppen grafiskt bolagiseras just nu tillsammans med bland annat PwC.

  Fyra idéverkstäder anordnas under våren:

  - 24 mars i Umeå. Hur ser morgondagens medskapande journalistik ut? Idéverkstaden anordnas i anslutning till den stora journalistkonferensen Gräv2014 bland annat tillsammans med tidningen Norran och Västerbottens Kuriren.

  - 2 april i Umeå. Idéverkstad anordnas tillsammans med Västerbottens läns landsting och innovationsslussen om hur vi skapar morgondagens hälso- och sjukvård

  - 29 april. Idéverkstad anordnas i Skellefteå tillsammans med bland annat Västerbottens idrottsförbund kring frågan om hur vi gör Västerbotten till en starkare sportregion.

  - Idéverkstad i maj i samarbete med bland annat Region8 (Kommunerna Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele) om morgondagens utbildning, service och välfärd i inlandet.

Kommentarer