Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Ulrika och Pierre Dorsch från företaget UT Transport i Norr AB.

Lyssna

Tre prisvinnare från Mötesplats Lycksele 4 juni

Tre priser har delats ut på Mötesplats Lycksele under onsdagskvällen av Företagarna - årets företagare i Västerbotten 2014 till Ulrika och Pierre Dorsch från företaget UT Transport i Norr AB , Ung Företagsamhet gav SURpriset till Norsjö kommun och Coompanion årets kooperativ i Västerbottens län 2014 till Skuggteatern.

Tre priser har delats ut på Mötesplats Lycksele under onsdagskvällen av Företagarna – årets företagare i Västerbotten 2014 till Ulrika och Pierre Dorsch från företaget UT Transport i Norr AB , Ung Företagsamhet gav SURpriset till Norsjö kommun och Coompanion årets kooperativ i Västerbottens län 2014 till Skuggteatern. 

Företagarna – Årets Företagare i Västerbotten 2014 är: 

Ulrika och Pierre Dorsch från företaget UT Transport i Norr AB.

Motivering:

Årets Företagare i Västerbotten har med fokus på service och kvalitet byggt upp ett företag som står stabilt på en konkurrensutsatt marknad och som utmanar inom en traditionsbunden bransch.Företaget växer med positiva resultat år efter år och dessa företagare visar tydligt att de ser värdet i att arbeta nära sin personal. Med ambitionen att bygga ett gott rykte för branschen är dessa företagare såväl goda förebilder som drivna entreprenörer. 

Kontakt: Torbjörn Halvardsson, 070-341 05 95, Torbjorn.Halvardsson@foretagarna.se

Ladda ned högupplöst bild här:

Ung Företagsamhet Västerbotten ger årets SURpris till Norsjö Kommun. 

Motivering:

 En kommun som andas företagsamhet för unga. Möjligheterna att få utbildning i entreprenörskap finns från förskola och genom hela skoltiden. Med en gymnasieskola som har en genomslagskraft på över 75 procent, och därmed är åttonde bäst i Sverige i att låta sina elver driva UF-företag, blir Norsjö kommun oslagbara!

Kontakt: Johan Ehdin, 0705865277, johan.ehdin@ungforetagsamhet.se

Ladda ned högupplöst bild här:

Foto:

Coompanion Västerbotten delar ut priset årets kooperativ 2014 i Västerbottens län till Skuggteatern ekonomiska förening i Umeå. 

Jenny Forslund tog emot priset och är producent för Skuggteatern.

Motivering: 

Skuggteatern skapar vacker och berörande scenkonst som får publiken att känna. Än om det är glädje, sorg eller apati så skapar publiken, genom känslan, en uppfattning om vad de ser. – Sin uppfattning. Skuggteatern skapar konst av verkligheten och den lokala historien. Deras arbetsmetoder är under ständig utveckling då nya samarbetspartners metoder och tillvägagångssätt läggs till på kompetenslistan som är teaterns egna.

Genom den kooperativa ägandeformen skapar medlemmarna/delägarna ett starkt engagemang för arbetsplatsen där känslan av samhörighet och ansvar växer sig starkare än på traditionella arbetsplatser. Allas arbetsuppgifter gör skillnad och bidrar till en meningsfull helhet. Skuggteaterns 12-åriga historia med det kooperativa arbetssättet har gett framgång och det gör dem både till goda förebilder och till en viktig kulturell kraft i länet.

Kontakt: Thomas Hartman, 070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Ladda ned högupplöst bild här: 

Fakta om Mötesplats Lycksele: Mötesplats Lycksele 4-5 juni 2014 med kompetensforum, utvecklingsverkstäder och prisutdelningar arrangeras av Region Västerbotten i samarbete med Företagarna i Västerbotten, Västerbottens läns landsting och Västerbottens Handelskammare. Huvudpartner till eventet är Swedbank, Dohi Sweden, PwC, Almi, Innovationssluss Västerbotten, Umeå Energi och Vinnova. Årets tema är kulturdriven tillväxt. www.motesplatslycksele.se

Pressbilder:
Pris coompanion Foto Patrick Trägårdh
http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/140604-M-pl-Lycksele219.jpeg
http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/140604-M-pl-Lycksele218.jpeg

Årets företagare Foto Patrick Trägårdh
http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/140604-M-pl-Lycksele216.jpeg

UF-företag Norsjö kommun Foto: Patrick Trägårdh
http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/140604-M-pl-Lycksele221.jpg
http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/140604-M-pl-Lycksele220.jpg

Skriv ut

4 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer