Nyheter

15 dec 2022

Vinnaren av Guldmolnet 2022 är utsedd

Projektet TIDA korades som vinnare av Guldmolnet 2022 till rungande applåder på Mötesplats Digitala Västerbotten under onsdagskvällen. TIDA får priset, som står för digital utveckling i Västerbotten, för sin digitala lösning som möjliggör för personer med funktionsvariationer att självständigt registrera sin arbetstid.

13 dec 2022

Nytt center för form och design i norr

Nu står det klart att Form Design Center Norr blir en ny nod för form, design, konsthantverk och arkitektur i Övre Norrland. Projektet är ett samarbete mellan Västerbotten och Norrbotten och handlar om hur arkitektur, form och design kan bidra till ett mer hållbart och jämlikt samhälle där människor trivs att leva.

07 dec 2022

Region Västerbotten blir europeisk testyta för digitala lösningar

Region Västerbotten har tillsammans med nio andra europeiska regioner fått beviljat ett stort innovationsutvecklingsprojekt som syftar till att stödja utvecklingen av digitala lösningar inom prevention, prediktion och vård på distans. Projektet har en budget på 70 miljoner kronor.

02 dec 2022

Tre finalister tävlar om Guldmolnet – Västerbottens nya pris för digital utveckling

Av tolv nominerade bidrag till utmärkelsen Guldmolnet har tre finalister nu valts ut. Bidragen handlar om digital innovation som ger direkt värde för människor i Västerbotten. Vinnaren koras den 14 december på Mötesplats Digitala Västerbotten och syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och motivera det arbete som görs i regionen för att nå målen för digital utveckling.