Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt

Näringsliv.

Prins Daniel besöker Young Startup Day i Umeå

Prins Daniel och tre av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sina entreprenörsresor och ger konkreta tips till gymnasieelever med egna affärsidéer. Dessutom avslöjas de företag som är nominerade till årets unga företagare på Umeågalan. Allt detta och massor med inspiration från superentreprenörer på årets Young Startup Day i Väven.

Affärer i Japan

Regional exportsamverkan Västerbotten bjuder in till ett seminarium om Affärer i Japan Fredag 17 augusti, kl. 09.00-12.00, Campus Skellefteå Budokan (Campushallen)

Region Västerbotten satsar på innovation och samarbete i inlandet

Coompanion har tagit initiativet att etablera en arena för innovation och idéutveckling i inlandskommunerna. Arenan kommer att erbjuda kontorsplatser, mötesrum och teknik för digitala möten. Region Västerbotten går in som en part i arenan och öppnar därmed kontor i Lycksele. I samband med Mötesplats Lycksele sker ett intressentmöte för den nya arenan.

​Krenovaföretag startar internationell Kickstarterkampanj

Krenovabaserade spelföretaget Strangewood Studios startade den 1 maj en Kickstarterkampanj, med målet att nå budget för att släppa sitt egenproducerade rollspel. Om målet uppnås under kampanjens 45 dagar släpps spelet redan i februari 2019. Företaget är en av flera spelproducenter som börjat sin resa hos Krenova.