Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt

Näringsliv.

Bioekonomiskt nätverk påverkar i Bryssel

Under Bioeconomy Policy Day den 16 november tar det nystartade bioekonomiska nätverket plats i Bryssel för påverkan och nätverkande. Aktiviteter pågår under hela veckan, och bland annat diskuteras hur bioekonomin kan fortsätta att utvecklas framåt. Projektet och nätverket, Bioekonomi – regioner i samverkan, arrangerar i samband med detta en samverkansträff i Bryssel.

Exportlunch i Lycksele

Projektet Invest in Västerbotten bjuder in företagare i Lycksele till en lunch för att informera om hur projektet kan hjälpa företag att nå en internationell marknad.

Social hänsyn i upphandling

Är du politiker, tjänsteman inom offentlig myndighet och jobbar med näringslivs- eller arbetsmarknadsfrågor eller företagare? Jobbar du med att fatta styrande beslut, skriva förfrågningsunderlag eller med att svara på anbud? Har du funderat på vad det nya direktivet om social hänsyn i upphandlingar innebär för dig i din roll? Boka då av detta i din kalender!

Öka kvinnors företagande i Västerbotten

I mitten av oktober samlades en nyfiken och innovativ grupp på Humlab-X för att gemensamt ta sig an frågeställningen och problematiken kring varför kvinnor i lägre utsträckning än män väljer att starta företag och bli entreprenörer. En blandad skara av deltagare genomförde workshopen och presenterade flertalet goda idéer som kan sänka tröskeln till entreprenörskap.

Exportdagen

Business Sweden och Västerbottens Handelskammare i samarbete med Regionalt Exportcentra önskar dig varmt välkommen till Exportdagen i Umeå. Kom och ta del av intressanta föreläsningar, träffa andra företagare och få inspiration till hur ditt företag kan nå sin fulla internationella potential.