Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Krenovaföretag startar internationell Kickstarterkampanj

Krenovabaserade spelföretaget Strangewood Studios startade den 1 maj en Kickstarterkampanj, med målet att nå budget för att släppa sitt egenproducerade rollspel. Om målet uppnås under kampanjens 45 dagar släpps spelet redan i februari 2019. Företaget är en av flera spelproducenter som börjat sin resa hos Krenova.

– Vi är med i Krenovas inkubator och vi älskar att samarbeta, nätverka och hjälpa till med idéer. I detta projekt har vi tagit hjälp av kompetenser från närområdet. Teamet består av cirka 10 personer, som alla ställer upp för att försöka göra projektet till verklighet. Vi har även färdigställt avtal med tryckerier och distrubutionsbolag, säger Kristofer Stenskog, Strangewood Studios.

Krenova är en inkubatorverksamhet under Region Västerbottens flagg, som stödjer utvecklingen av kreativa näringar i Västerbotten och Norrbotten. Bland annat stöttar Krenova med kotorsarbetsplats, affärsutvecklingsutbildning och nätverk. Strangewood Studios är ett av flera spelföretag som startat sin resa hos inkubatorn, som nu drar igång en kampanj för att möjliggöra lansering av sitt egenproducerade rollspel.

Produkten är en bok med regler och sagor, där man tillsammans berättar historier, med stöd av tärningar och statistik. Rollspelet är inspirerat av 60-talet, och doftar art deco, deckarkultur och fantasifulla världar. Slutresultatet är tänkt att bli en 200-sidig bok, fylld med fina bilder, historier och spelregler.

– Vi är jättenöjda med vår bok och vi tror att många kommer att älska den! Säger Kristofer Stenskog, Strangewood Studios.

Vem som helst möjlighet att donera en slant till projektet. Målet är att samla ihop 200 000 kronor under 45 dagar, och uppnås inte målet får donerande tillbaka sina pengar. Och om målet uppnås skickas boken ut redan i februari 2019, och når både en nationell och internationell marknad.

Länk direkt till kampanjen

https://www.kickstarter.com/projects/1611996272/agents-of-concordia-the-roleplaying-game?ref=nav_search&result=project&term=strangewood%20studios

Om Krenova

Krenova är en inkubatorverksamhet under Region Västerbottens flagg som utvecklat företag inom KKN sedan 2008 på olika platser i Västerbotten och Norrbotten. Inom dataspelsbranschen så har företag som Zordix, Time Stop interactive och Gold Town games suttit i Krenovas inkubator.

I inkubatorn erbjuds kreatörer en kontorsplats, utrustning och affärsrådgivning. Krenovas seminarier är lärorika mötesplatser för kreatörer och näringsliv. Här knyts kontakter som skapar förutsättningar för nya och spännande samarbeten.

Mer information på http://krenova.se

Mer information

Stina Berglund, projektledare Krenova

072-225 76 27, stina.berglund@krenova.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

2 maj, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer