Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-12-02 Aktuell arbetsrätt

Utbildningsdagen uppehåller sig vid vad det betyder för arbetsgivaren att allt fler yrkesgrupper inom den kommunala och landstingskommunala verksamheten omfattas av olika former av legitimation, auktorisation och certifiering.

Utbildningsdagen uppehåller sig vid vad det betyder för arbetsgivaren att allt fler yrkesgrupper inom den kommunala och landstingskommunala verksamheten omfattas av olika former av legitimation, auktorisation och certifiering.

Det finns de som hävdar att vi håller på att återgå till ett tjänstebegrepp som övergavs inom området för ett trettiotal år sedan. Frågan är vilka effekter detta kan får ur ett HR och arbetsrättsligt perspektiv?

 

Tid och plats

Måndag 2 december 2013

Umeå Folkets Hus

Anmälan

 

Skriv ut
25 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer

 • Nicklas Rönnblom

  Hej
  Jag tycker att det skall skapas fler arbeten Umeå

  Och det är tråkigt att Volvo Lastvagnars produktion flyttar
  till Göteborg, Många människor som arbetat flera år på Volvo
  Fabriken här i Umeå Känner att det känns väldigt jobbigt med
  att Många Arbetstillfällen flyttar från Volvo Fabriken i Umeå till
  Göteborg, Om hela Volvo Fabriken stänger ner här i Umeå så
  kommer det att bli väldigt stor katastrof för de som arbetat på Volvo fabriken här i Umeå och då kommer många att bli arbetslösa.

  Jag tycker också att det Skall skapas ännu fler jobb i Umeå
  Året 2014

  Samt så tycker jag att det skall stå information om protokoll och blanketter, beslut, mallar som det står på Umeå Kommuns Intranät och dessa skall också finnas tillgängliga att hitta till på regionvasterbotten.se också som man kan ladda ner

  • Hej Nicklas

   Region Västerbotten är ett samverkansorgan för Västerbottens 15 kommuner och landstinget gemensamt.

   Huvudkontoret är placerat i Umeå, men vi jobbar lika mycket för Dorotea som för Umeå eller Skellefteå. Vi kan inte bestämma vad som ska finnas på Umeå kommuns hemsida. Du kan ställa frågan om just det till info@umea.se.

   Region Västerbotten verkar för Västerbottens utveckling genom att skapa bra förutsättningar för såväl företag som andra aktörer att utvecklas och vilja verka i Västerbotten. Ytterst handlar det om att skapa fler jobb. Politiker och tjänstepersoner agerar också i många olika sammanhang för att just Volvo Lastvagnar ska se fördelarna med att finnas kvar i Umeå. Exempelvis genom att påverka transportpolitiska beslut.

   Företag är dock fria och bestämmer själva var de ska
   vara placerade. Företagen påverkas också av stora frågor som exempelvis världsekonomin och efterfrågan. Riktigt vad som ligger bakom Volvos beslut att flytta verksamhet till Göteborg och även vidare till fabriken i Frankrike får vi nog aldrig veta. Men Volvo har tydligt förklarat att de ska behålla pressning och målning av hytter i Umeå. Den del som ska flytta motsvarar en fjärdedel av de 2500 anställda. Så även i
   fortsättningen kommer Volvo Lastvagnar vara en riktigt stor arbetsplats.

   Vi på Region Västerbotten kommer givetvis göra det vi kan för att de negativa effekterna ska bli så små som möjligt för de som jobbar på Volvo och i de företag som är underleverantörer till Volvo, men också för Umeå och Västerbotten.

   Vi håller med, det är aldrig roligt när många arbetstillfällen kan försvinna.

   Hoppas du känner dig nöjd med svaret, annars får du gärna höra av dig igen.