Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Bioekonomi – regioner i samverkan

I nätverket ingår idag 11 av Sveriges regioner med målet att skapa regional samverkan inom området bioekonomi, vilket i sin tur ska resultera i fler bioekonomiska investeringar i Sveriges regioner. På sikt kommer det att generera i större möjligheter för Sverige att nå uppställda klimat- och förnybarhetsmål.

Genom att samarbeta mellan regioner kan effektiviteten av det regionala arbetet med bioekonomisk politik ökas avsevärt. Därför har Region Västerbotten tillsammans med BioFuel Region tagit initiativet att bilda ett bioekonomiskt nätverk under projektnamnet ”Sveriges regioners kommunikationsplattform för bioekonomisk utveckling”. Förkortat kallas projektet och nätverket ”Bioekonomi – regioner i samverkan”.

Uppdaterad 17 september, 2018 kl 14:33 av Olivia Collin

Positiv feedback i Bryssel

I mitten av november tog Sveriges regioners bioekonomiska nätverk plats i Bryssel för att nätverka och påverka. Förutom deltagande i programmet under Bioeconomy Policy Day den 16 november träffade nätverket de regionala brysselkontoren där erfarenheter utbyttes och nätverkets viktiga roll som budskapsbärare underströks.

Bioekonomiskt nätverk påverkar i Bryssel

Under Bioeconomy Policy Day den 16 november tar det nystartade bioekonomiska nätverket plats i Bryssel för påverkan och nätverkande. Aktiviteter pågår under hela veckan, och bland annat diskuteras hur bioekonomin kan fortsätta att utvecklas framåt. Projektet och nätverket, Bioekonomi – regioner i samverkan, arrangerar i samband med detta en samverkansträff i Bryssel.