Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Aktiviteter

Aktiviteter 2018

Under hösten 2018 och våren 2019 finns många bioekonomiska aktiviteter att se fram emot. Nedan tipsar vi om några utvalda aktiviteter, och de som arrangeras i regi av nätverket.

Nationella miljödagar för regioner och landsting, 18-19 september, Luleå
Nätverket presenterar sina aktiviteter med särskild fokus på Sveriges arbete med fossilfria transporter. Här tar vi stöd kunskapsunderlaget om förnybarhets direktivet och reduktionsplikten. Arrangemanget kommer livesändas. Mer information

Sustainable and circular Bioeconomy, the European way, 22 oktober, Bryssel
The conference will focus on the need to have a sustainable and circular bioeconomy to enhance the transition in a changed EU policy context and towards a new environmental, social and economic reality. It will also set the scene for the start of the discussion about synergetic actions across different priority areas. Mer information

Workshop Regionala bioekonomiska analyser, 7 november, Stockholm
Analyserna levereras av SCB och vi träffas för att bättre paketera och kommunicera analyserna. Berör främst den grupp som medverkat i framtagandet under ledning av Dag Hallén, Region Värmland. Mer information skickas ut inom kort.

Business from Bioeconomy, 4-5 december, Karlstad
För ökad bioekonomi-samverkan inom Östersjöområdet medverkar nätverket i workshop och debattpanel. Mer information

Konferens Skogsstyrelsen, 6-7 december, Stockholm
Två dagar med syfte att inspirera till arbete med skogsprogrammen. Dag 1 ägnas åt jämställdhetsfrågorna. Dag 2 fokuserar på nationella och regionala dialoger och strategier. Konferensen handlar om dialog och samverkan, och att se skogsresurser i regionalt tillväxtperspektiv.

Aktiviteter 2019

Workshop Regionala skogsstrategier, 24 januari, Stockholm
Regioner och Länsstyrelser träffas för att utbyta erfarenheter och framgångsfaktorer i arbetet med Regionala Skogsstrategier. Workshopen arrangeras i samband med Västerbotten på Grand Hôtel.

Nätverksmöte om regionernas arbete med bioekonomi, 9-10 april, Stockholm
Hela nätverket träffas för att utbyta erfarenheter och framgångsfaktorer i det regionala bioekonomiarbetet. Vi formulerar också en gemensam beskrivning av hur regionerna arbetar med bioekonomi och vad regionerna behöver för politiskt stöd för att komma vidare. Dag 2 bjuder vi in företrädare för delegationen för cirkulär ekonomi.

 

 

Uppdaterad 17 september, 2018 kl 17:08 av Olivia Collin