Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Botnia-Atlanticaprogrammet för 2014–2020 är inskickat till kommissionen

Botnia-Atlanticaprogrammet beräknas starta upp vid årsskiftet 2014/2015 och erbjuder finansiering till projekt som syftar till gränsöverskridande samverkan inom fyra olika insatsområdena Innovation, Näringsliv, Miljö och Transport.

Botnia-Atlanticaprogrammet beräknas starta upp vid årsskiftet 2014/2015 och erbjuder finansiering till projekt som syftar till gränsöverskridande samverkan inom fyra olika insatsområdena Innovation, Näringsliv, Miljö och Transport.

Program för godkännande av kommissionen
Regeringarna för (Sverige, Norge, Finland) har beslutat att godkänna förslaget till Botnia-Atlanticaprogrammet 2014-2020 och skickat programtexten vidare för bedömning av Kommissionen.
Kommissionen går nu igenom programmet och förmedlar synpunkter som leder till en förhandling som förväntas starta under tidig höst. Ett godkänt program ska förhoppningsvis finnas på plats runt årsskiftet.
Programförslag på svenska: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/08/Förslag-till-samarbetsprogram-Botnia-Atlantica-slutlig-version.pdf
Programförslag på finska: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/08/Förslag-Botnia-Atlantica-2014-2020-FI-inkl-SFCjusteringar.pdf

Region Västerbotten har varit ansvarigt för att samordna framtagandet av programmet tillsammans med aktörer i de medverkande regionerna.
Läs mer om programmet: www.botnia-atlantica.eu

Nätverksträffar
Är du intresserad av vilka möjligheter programmet erbjuder, vill du träffa möjliga samarbetspartners eller diskutera en projektidé, då är du välkommen till någon eller några av våra nätverksträffar som äger rum under hösten 2014.
Nätverksträffar för utskrift: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/08/Nätverksträffar-hösten-2014.pdf

Träff kring temat Innovation 21 augusti i Bodø, Rica hotell
taxiflyg från Umeå och Vasa

Träff kring temat Näringsliv 26 augusti i Seinäjoki, Frami
taxiflyg från Umeå och Bodø undersöks

Träff kring temat Miljö 4 september i Sundsvall, lokal meddelas senare
taxiflyg från Vasa och Bodø

Träff kring temat Kommunikationer 11 september i Vasa, Österbottens förbund
taxiflyg från Umeå och Bodø

Är du intresserad av att delta önskar vi att du anmäler dig till
info@botnia-atlantica.eu senast två veckor innan nätverksträffen.

Anmäl även om du är intresserad av taxiflyg samt eventuellt önskemål kring specialkost (OBS! att intresseanmälan till taxiflyget är bindande). Plats på taxiflygen ges till de som anmäler intresse först. Fakturering av kostnad för flyg sker i efterhand.

För mer information:
Annika Blomster, Projektkoordinator – EU-projektkontoret, Region Västerbotten, annika.blomster@regionvasterbotten.se, 070-302 79 40

Skriv ut

8 juli, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer