Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbottensdesign tar sig till Milano

Under året har projektet Krenova arbetat för att visa upp design från Norrbotten och Västerbotten, med en internationell marknad i fokus, då efterfrågan på småskalig svensk design ökar. Under design- och möbelveckan i Milano 2018 representeras Västerbotten av formgivarna Cecilia Granlund, Per Enoksson och företaget Hikki.

– Efterfrågan och intresset för småskalig unik formgivning från Sverige ökar och då vill vi positionera oss som en designregion att räkna med i en global kontext i framtiden säger Stina Berglund, projektledare Krenova.

Som en pilot för framtida ambitioner genomfördes en mindre utställning, “Arctic design of Sweden”, i Stockholm under februari. Utställningen drog många besökare och visades stort intresse. I maj visas utställningen även under två dagar i Tokyo.

Som en direkt följd av detta arbete är företag och formgivare från Västerbotten nu representerade under årets design- och möbelvecka i Milano, på utställningen Swedish Love Stories. Företaget på plats är Hikki tillsammans med formgivaren och konstnären Per Enoksson, verksam i Umeå och med rötterna i Tärnaby. Även Cecilia Granlunds Stubbar visas under utställningen.

Under året har Region Västerbotten genom projektet Krenova arbetat med ett projekt för att visa upp företag och produkter formgivna i Norr- och Västerbotten med sikte att komma ut på den globala marknaden.

Läs mer:

krenova.se

salonemilano.it/en/

arcticdesignofsweden.com/en/

För mer information:

Stina Berglund, projektledare, Krenova
072-225 76 27, stina.berglund@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

6 april, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer